Με τριάρα στη Λιόν (3-0) η Μπάγερν πήγε στον τελικό του Champions League απέναντι στη Παρί

Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League «τσέκαρε» το δεύτερο «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό της Κυριακής (23/08). Η Μπάγερν Μονάχου με ηγέτη κι εκτελεστή τον Γκνάμπρι επιβλήθηκε με 3-0 της Λιόν στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο «Χοσέ Αλβαλάδε» της Πορτογαλίας και θα είναι η αντίπαλος της Παρί Σεν Ζερμέν στον καταληκτικό αγώνα που θα κρίνει το νέο πρωταθλητή Ευρώπης για τη σεζόν 2019/2020.

Η Λιόν, που έκανε την έκπληξη απέναντι σε Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι, δεν κατάφερε να κάνει το back to back σε αγώνες του Champions League (είχε επικρατήσει με 3-1 της Σίτι), μετά τη σεζόν 2011/2012, όταν είχε επικρατήσει των Ντιναμό Ζάγκρεμπ κι ΑΠΟΕΛ.

Οι Βαυαροί, μετά το απίστευτο 8-2 επί της Μπαρτσελόνα, έπαιξαν όσο ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσουν στο στόχο τους. Παρότι οι Γάλλοι ξεκίνησαν καλύτερα και είχαν δοκάρι με τον Εκαμπί στο 17΄, ένα λεπτό μετά ο Γκνάμπρι με σουτ άνοιξε το δρόμο για τους πρωταθλητές της Bundesliga. Ο διεθνής Γερμανός άσος «έγραψε» το 2-0 στο 33΄ και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει.

Με τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Γκνάμπρι έφτασε τα 9 στο εφετινό Champions League, όλα μακριά από το Μόναχο και, πλέον, βρίσκεται ένα πίσω από τον Χάαλαντ της Ντόρτμουντ, που έχει 10.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Φλικ έκανε «συντήρηση δυνάμεων» ενόψει του τελικού, παρ΄ όλα αυτά βρήκε τον τρόπο να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 88ο λεπτό.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαχόθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Μαρσέλο, Μαρσάλ, Μέντες

ΛΙΟΝ (Ρούντι Γκαρσιά): Λόπες, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Μαρσάλ (73΄ Σέρκι), Ντιμπουά (67΄ Τετε), Κακερέ, Μπρούνο Γκιμαράες (46΄ Μέντες), Αοάρ, Κορνέ, Ντεπάι (58΄ Ντεμπελέ), Εκαμπί (67΄ Αντελαΐντ),

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χανς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Αλάμπα, Μπόατενγκ (46΄ Σίλε), Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (82΄ Παβάρ), Τιάγκο (82΄ Τολισό), Πέριτσιτς (63΄ Κομάν), Μίλερ, Γκνάμπρι (75΄ Κουτίνιο), Λεβαντόφσκι

ΠΗΓΗ: sports.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος