Με σερί νικών στην Basket League πάνε στο ντέρμπι του ΣΕΦ οι «αιώνιοι»

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκονται στο ελληνικό πρωτάθλημα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ενόψει του «ντέρμπι αιωνίων» της Δευτέρας (22/11, 19:30, ΕΡΤ3).

Οι δύο αιώνιοι θα αναμετρηθούν στο Σ.Ε.Φ. για την 8η αγωνιστική της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι στις έξι αναμετρήσεις που έχουν δώσει. Ταυτόχρονα, οι «πράσινοι» μετά την ήττα από τον Άρη για την 1η αγωνιστική μετρούν πέντε συνεχόμενες νίκες.

Πάμε να δούμε παρακάτω τις τρεις τελευταίες εγχώριες αναμετρήσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός:

Με σερί νικών στην Basket League πάνε στο ντέρμπι του ΣΕΦ οι «αιώνιοι»

Ηρακλής – Ολυμπιακός 90-96 (παράταση)

Σε ένα ματς για… «γερά νεύρα», ίσως το πιο δύσκολο για την ομάδα του Μπαρτζώκα στο φετινό πρωτάθλημα, ήρθε το «διπλό». Ο Ηρακλής αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να «πεθάνει» μέσα στην έδρα του και μάλιστα κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση σε «νεκρό χρόνο». Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν την χειρότερη φετινή αμυντική τους επίδοση κατάφεραν να «διατηρήσουν» το αήττητό τους.

Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-93

Το «Κ.Γ. Ανδρέας Παπανδρέου» είναι παραδοσιακά μια «αφιλόξενη» έδρα για τους «αιώνιους αντιπάλους». Όμως οι Πειραιώτες έκαναν ακριβώς ότι και κόντρα σε ΑΕΚ, Προμηθέα και Λάυριο. Κυριάρχησαν και στις δύο μεριές του παρκέ από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν συνάντησαν καμία αντίσταση και η νίκη «κλείδωσε» από πολύ νωρίς στο ματς.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 86-68

Όπως σχεδόν σε όλα τα φετινά -εγχώρια- ματς, έτσι και κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά» ο Ολυμπιακός κυριάρχησε. Σε άμυνα και επίθεση. Οι μέσοι όροι «προσεγγίστηκαν» και -ως συνήθως στην Basket League- ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ακόμη περισσότερα πρόσωπα και σχήματα.

Παναθηναϊκός:

Με σερί νικών στην Basket League πάνε στο ντέρμπι του ΣΕΦ οι «αιώνιοι»

Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 77-54

Προερχόμενο από μια «κακή» ήττα κόντρα στην Βιλερμπάν, το «τριφύλλι» μπήκε «μουδιασμένα» στο ματς. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη βρισκόταν μπροστά έως τις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο όμως, οι πρωταθλητές σοβαρεύτηκαν και επιβάλλοντας τον ρυθμό τους σε δεύτερη και τρίτη περίοδο «καθάρισαν» το ματς.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 64-81

Μια νέα ήττα, αυτή τη φορά συντριβή από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, λειτούργησε αφυπνιστικά για τον Παναθηναϊκό στην Basket League. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μπήκαν… «φουριόζοι» στο παρκέ. Ουσιαστικά «πήραν» το ματς από την πρώτη περίοδο μιας και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ποτέ να «σβήσει» τη διαφορά που δημιουργήθηκε.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 100-75

Ντέρμπι ήταν μόνο… «στα χαρτιά». Μετά από ένα καλό ξεκίνημα της «Ένωσης» με «ρεσιτάλ» έξω από τα 6,75μ. οι «πράσινοι» πάτησαν το πόδι στο γκάζι. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, για ακόμη μια φορά, ξεχώρισε και το «τριφύλλι»… χάθηκε στον ορίζοντα. Η νίκη έφερε τον Παναθηναϊκό στο 5-1 αλλά και σε θέση να «απειλήσουν» την κορυφή της βαθμολογίας στο ΣΕΦ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ