Μακρόν: Πιθανώς να μολύνθηκε με κορονοϊό στη Σύνοδο Κορυφής

Είναι «πολύ πιθανόν» ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να προσβλήθηκε από την Covid-19 κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε απόψε η γαλλική προεδρία.

Ο Μακρόν βρίσκεται σε καραντίνα στο Μέγαρο των Ηλυσίων αλλά συνεχίζει να εργάζεται εξ αποστάσεως και να διαχειρίζεται τα κρατικά ζητήματα. Το απόγευμα της Πέμπτης μίλησε μέσω βιντεοδιάσκεψης σε ένα συνέδριο σχετικά με τη γαλλική πολιτική παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Ήταν καθισμένος πίσω από ένα γραφείο και φορούσε ζιβάγκο, σακάκι καθώς και μάσκα προσώπου.

Περιορισμένος στις Βερσαλίες

Σε περιορισμό στην εξοχική προεδρική κατοικία στις Βερσαλίες είναι ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος Πρόεδρος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχει πυρετό, βήχα και κόπωση.

 Ο ίδιος πάντως διαβεβαίωσε σήμερα ότι αισθάνεται «καλά» και ότι συνεχίζει να ασχολείται «με τις τρέχουσες υποθέσεις» του κράτους, αλλά με «χαλαρότερους ρυθμούς».

Σε ένα τρίλεπτο βίντεο που τράβηξε με το κινητό τηλέφωνό του και αναρτήθηκε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος, ανέφερε ότι έχει τα ίδια συμπτώματα με χθες, δηλαδή κούραση, πονοκέφαλο και ξηρό βήχα. Υπόσχεται επίσης ότι θα ενημερώνει καθημερινά για την κατάσταση της υγείας του.

«Προσέχω πολύ. Τηρώ τις αποστάσεις, φοράω μάσκα, χρησιμοποιώ τακτικά απολυμαντικό. Και παρ’ όλ’ αυτά, κόλλησα τον ιό, ίσως, αναμφίβολα, σε κάποια στιγμή απροσεξίας», παραδέχτηκε, την ώρα που το δείπνο το οποίο παρέθεσε την Τετάρτη, με τη συμμετοχή πολλών αξιωματούχων, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Γαλλία.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών το Γάλλου προέδρου, γιατί την περασμένη εβδομάδα ήταν στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Για την ώρα ο μόνος που ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετικός είναι ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ιγκόρ Μάτοβιτς.

Ο Γάλλος Πρόεδρος πάντως δέχεται επικρίσεις πως το τελευταίο διάστημα είχε χαλαρώσει και δεν τηρούσε αυστηρά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανταλλάσσοντας χειραψίες με τους ξένους ηγέτες, και διοργανώνοντας δείπνα με στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, παραβιάζοντας και το όριο των 6 ατόμων ανά συγκέντρωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος