Μακρόν και Μέρκελ συντονίζονται για lockdown με ανοικτά σχολεία

Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, οι κοινωνικές επαφές περιορίζονται ανά δύο νοικοκυριά και ο τουρισμός παγώνει. Κινηματογράφοι, θέατρα και κέντρα διασκέδασης σφραγίζονται μαζί με μπaρ και τα εστιατόρια λειτουργούν μόνο με takeaway, με το μερικό «lockdown» από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και έως το τέλος του μήνα για όλη τη Γερμανία. Καλώντας τους πολίτες σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια» η Άνγκελα Μέρκελ συγχρονίζεται με τον Εμανουέλ Μακρόν που απήυθυνε διάγγελμα για “ηπιότερη της άνοιξης καραντίνα”

Η Γαλλία κατέγραψε 523 θανάτους την Τρίτη, εκ των οποίων 235 σε μία εστία και η ‘Ενωση νοσοκομείων ζήτησε ρητά την επιβολή lockdown προειδοποιώντας ότι το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει.

Γερμανία: Δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση τουριστών στα ξενοδοχεία

Από την προσεχή Δευτέρα κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης και θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούν πελάτες μόνο με προϊόντα σε πακέτο, στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, ενώ στα ξενοδοχεία δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση τουριστών από το εξωτερικό, παρά μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. Ποδοσφαιρικοί αγώνες της Bundesliga θα διεξάγονται χωρίς θεατές.

Όπως αναφέρει η BILD, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανέφερε ήδη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέμβει και πάλι για αναπλήρωση του τζίρου των μικρών επιχειρήσεων στο 75% και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στο 70%. Το κόστος για το κράτος θα ανέλθει σε 7-10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Βουλγαρία: Κλείνουν τα σχολεία

Ο 64χρονος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Βουλγαρίας Ντιμίταρ Ράντεφ διεγνώσθη θετικός στον νέο κορονοϊό και τέθηκε σε αυτοαπομόνωση. Η Βουλγαρία ανακοίνωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ με 2.569 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε. Η χώρα κλείνει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια και τα νυχτερινά κέντρα για δύο εβδομάδες.

Ελβετία: Τα κρούσματα μόλυνσης αυξήθηκαν  κατά 8.616 μέσα σε μία ημέρα

Η ελβετική κυβέρνηση συνεδρίασε για αν εξετάσει τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελβετία, αλλά και στο μικρό γειτονικό Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν αυξήθηκε στα 135.658 κρούσματα, με τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται κατά 24 στους 1954 θανάτους.

Ισπανία:Κατά 19.765 νέες μολύνσεις αυξήθηκε ο απολογισμός 

Το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 1.136.503. Το σύνολο των θανάτων αυξήθηκε κατά 168, στους 35.466, βάσει των στοιχείων, ένας αριθμός μικρότερος από τους 267 νεκρούς που καταγράφηκαν χθες,

Ιταλία: 276.457 θετικοί στον ιό, ενώ οι “θεραπευμένοι” είναι 275.404

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα νέα περιστατικά είναι 24.991 και 205 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, έγιναν 198.952 διαγνωστικά τεστ. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της επιδημίας.

Ρωσία: 16.202 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο- Ρεκόρ 346 θανάτων

Με τους νέους θανάτους, ανήλθε σε 26.935 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την COVID-19 στη χώρα. Οι προσβληθέντες από τον νέο κορονοϊό ανέρχονται πλέον σε 1.563.976 στη Ρωσία, τη χώρα των περίπου 145 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία.Περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι του Κρατικού Θεάτρου Μπολσόι της Ρωσίας, που αποτελούν το 3% και πλέον του δυναμικού του, μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

Τσεχία: 15.663 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε μια μέρα που ανακοινώνονται στη χώρα.
Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον SARS-CoV-2 στην Τσεχία ανήλθε σε 284.033, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 ανήλθε σε 2.547, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.Στην Τσεχία ο ρυθμός εξάπλωσης του νέου κορονοϊού είναι από τους ταχύτερους στην Ευρώπη.

ΗΠΑ: 5.600 θάνατοι την περασμένη εβδομάδα

Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία αυξάνονται κατά 13%, σύμφωνα με το Reuters. Το Ιλινόι, που έχει μετατραπεί τις τελευταίες εβδομάδες σε σημείο έξαρσης της πανδημίας, ανακοίνωσε πάνω από 31.000 κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες, περισσότερες νέες μολύνσεις από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία εκτός από το Τέξας.

Η Ιρλανδία επέβαλε αυστηρά μέτρα την περασμένη εβδομάδα με σκοπό να ανοίξει ξανά πριν από τα Χριστούγεννα και η Ιταλία έκλεισε τους κινηματογράφους και τα γυμναστήρια αυτήν την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να «σώσει τα Χριστούγεννα». Τώρα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πιέζεται να ενεργήσει επίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος