Μακελειό – Ιλινόις: Λοχίας των ειδικών δυνάμεων ο βασικός ύποπτος

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας απαγγέλθηκαν σε 37χρονο λοχία ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, που φέρεται σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press ως δράστης του μακελειού σε αίθουσα μπόουλινγκ του Ιλινόις, με τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες.

Ο Duke Webb, 37 ετών, κατηγορήθηκε για τρεις κατηγορίες δολοφονίας και τρεις κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας πρώτου βαθμού κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών στο Don Carter Lanes, στο Rockford, το Σάββατο το απόγευμα. Παρόλο που δεν επιτρέπεται το μπόουλινγκ σε περίοδο καραντίνας, μπαρ εντός του χώρου ήταν νόμιμα ανοιχτό , καθώς ο επάνω όροφος έχει διπλές πόρτες που ανοίγουν προς τα έξω, σε συμμόρφωση με τα μέτρα που ισχύουν στο Ιλινόις.

Νεκροί από τα πυρά έπεσαν τρεις άνδρες ηλικίας 73, 69 και 65 ετών, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Ρόκφορντ.

Στους τραυματίες συγκαταλέγεται 14χρονοςπου διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Μια 16χρονη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και ένας 62χρονος που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Πιστεύουμε ότι αυτή ήταν τυφλό έγκλημα, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη συνάντηση ή οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του υπόπτου και οποιουδήποτε από τα θύματα», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαιώνει ότι ο Webb είναι από το 2008 βοηθός επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων και λοχίας πληροφοριών στο 3ο τάγμα, 7η ομάδα ειδικών δυνάμεων (Airborne), που βρίσκεται στο Camp Bull Simons, Eglin Air Force Base, στην Φλόριντα. Μένει ανεξήγητο γιατί ο 37χρονος που υπηρετεί στην Φλόριντα βρέθηκε στο Ιλινόις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος