Μ. Θεμιστοκλέους: Μόνο σύσταση για τη χρήση μάσκας – Δεν εμπνέει ανησυχία η αύξηση των κρουσμάτων στις τουριστικές περιοχές

«Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Σε ένα μεγάλο βαθμό χρησιμοποιείται στα μέσα μαζικής μεταφοράς» δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σχολιάζοντας τις εικόνες από τα ΜΜΕ στην Αττική όπου νεαροί κυρίως δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι «είμαστε χώρα που κρατάμε τα περισσότερα μέτρα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες και μάλιστα καθυστερήσαμε πολύ στην άρση τους», είπε και πρόσθεσε ότι «η λύση σε αυτό θα ήταν η υποχρεωτική μάσκα παντού».

Όπως είπε αυτό δεν τίθεται προς το παρόν στο τραπέζι των συζητήσεων καθώς πρέπει να μπούμε σε μια καινούργια καθημερινότητα, στην οποία θα συνυπάρξουμε με τον ιό, ακόμη και με αυτή την αύξηση των κρουσμάτων.

Δεν έχουμε πίεση στα νοσοκομεία

«Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων δεν φαίνεται αυτή την στιγμή να οδηγεί σε αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία και στις νοσηλείες οπότε σωστά δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων του ιού διευκρίνισε ότι αυτό είναι αναμενόμενο, σύμφωνα με τα στατιστικά μοντέλα των επιστημόνων: «Βλέπουμε στην Πορτογαλία και τη Νότια Αφρική, που προηγούνται του κύματος της πανδημίας, ότι είχαμε μια αύξηση, μετά μια επιπέδωση του κύματος και ακολούθως υπήρξε πτώση».

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός για την εξέλιξη του έκτου πανδημικού κύματος εστιάζοντας στις παραλλαγες Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που δεν δίνουν μεγάλο αριθμό νοσηλειών.

Απαντώντας στο αν ο ίδιος έχει κάνει την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό δήλωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί καθώς νόσησε μετά την τρίτη δόση. «Με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις και έχουν νοσήσει δεν χρειάζεται να κάνουν την τέταρτη δόση», επισήμανε.

Μιλώντας για το πότε θα είναι διαθέσιμα για τους πολίτες τα νέα, πιο αποτελεσματικά εμβόλια ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι «από φθινόπωρο θα επικαιροποιηθούν τα εμβόλια σύμφωνα με τις οδηγίες».

Δεν εμπνέει ανησυχία η αύξηση των κρουσμάτων στις τουριστικές περιοχές

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ή όχι ξενοδοχεία πανδημίας στα νησιά όπου και παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πλέον η Πολιτεία μπορεί να το διαχειριστεί.

«Υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταργήσει την απομόνωση. Ο κορονοϊός θα πρέπει να ενταχθεί στην κοινωνική μας ζωή», ανέφερε.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών στους οποίους συνέστησε να κάνουν την τέταρτη δόση καθώς και στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που πρέπει να φοράνε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος