M. Σπυράκη στην ΕΡΤ: Θα ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας – Δέχομαι την άρση της ασυλίας μου (video)

Array

«Θα ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας» δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της καθώς και της Εύας Καϊλή, για υπόθεση που δεν συνδέεται με το σκάνδαλο QatarQate.

Mιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ η κ. Σπυράκη δήλωσε, για άλλη μια φορά, ότι δέχεται την άρση της ασυλίας της και θα κάνει ότι μπορεί για να διαλευκανθεί άμεσα αυτή η υπόθεση.

«Ευχαρίστως δέχομαι την άρση της ασυλίας μου προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και να μην έχει αφήσει καμία σκιά. Η υπόθεση αφορά την ευθύνη μου για τη διαχείριση του προϋπολογισμού του γραφείου που δεν έχει να κάνει με χρήματα που πιάνει βουλευτής στα χέρια του».

Όπως εξήγησε η υπόθεση αφορά πρώην συνεργάτη της, ο οποίος απουσίαζε σε αρκετές περιπτώσεις από τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ λάμβανε επίδομα για εργασία στο εξωτερικό. «Η ευθύνη αυτή βαραίνει το ίδιο το φυσικό πρόσωπο αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή που έχει την ευθύνη του προϋπολογισμού», εξήγησε αποδεχόμενη μέρος της ευθύνης της.

Eιδικότερα η ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι δεν έχει καμία οικονομική συναλλαγή μαζί του ούτε κρατούσε μέρος των επιδομάτων αλλοδαπής που λάμβανε. Και όπως είπε, η διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα. «Αυτό θα το κάνω αποφασισμένη για να στερήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε δυνατότητα επίθεσης στη Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι θα ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας μέχρι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, που όπως υποστήριξε΄αναμένει ότι θα κρατήσει δυο – τρεις μήνες.

«Όταν με το καλό διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση περιμένω την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με συγνώμη κεφαλαίο. Αν και δεν το συνηθίζει», προσέθεσε.

Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να κλείσει άμεσα η υπόθεση

Η κ. Σπυράκη, διευκρίνισε ότι σήμερα Παρασκευή 16/12 θα στείλει την σχετική επιστολή στον κ. Μαρινάκη, γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει ήδη ενημερώσει το κόμμα της.

Η κ. Σπυράκη απέφυγε να απαντήσει αν έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης, ο οποίος την Πέμπτη δήλωσε ότι η υπόθεση είναι σοβαρή, λέγοντας στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι θα πρέπει να μείνουμε στην ουσία που είναι η αναστολή της κομματικής της ιδιότητας.

«Σημασία έχει ο καθένας από εμάς που είναι στο κέντρο μιας υπόθεσης να διευκολύνουμε την παράταξή μας. Έτσι αποφεύγω να δίνω όπλα στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έρευνας», διευκρίνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ερωτηθείσα αν θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ η κ. Σπυράκη απάντησε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για την γρήγορη ολοκλήρωση της έρευνας.

Απαντώντας για το ποια πιστεύει ότι θα είναι η κατάληξη της έρευνας η ίδια δήλωσε ότι θα υπάρξει μια διοικητική ποινή και ένα πρόστιμο.

«Η διαδικασία μέχρι τώρα, πριν προκύψει το θέμα  με το QatarQate ήταν μια διαδικασία συνήθης» υποστήριξε.

Σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υφίστανται υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, αναφορικά με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Κάνοντας για αλλη μια φορά επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κ. Σπυράκη δήλωσε ότι «προσπαθεί να συσχετίσει άσχετες υποθέσεις και να με χαρακτηρίσει ως διεφθαρμένη», διευκρινίζοντας ότι θέλει να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση για να συνεχίσει την πολιτική της ιδιότητα.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος