Γ. Οικονόμου: Πάνω από 500 εκατ. ευρώ οι παρεμβάσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης

Array

Σε θέματα της οικονομίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην αρχή της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, κάνοντας αναφορά στον πληθωρισμό και στις ευρωπαϊκές χώρες που είχαν υψηλότερο πληθωρισμό από τη δίκη μας, τόνισε ότι η ακρίβεια δεν είναι ούτε εισαγόμενη, ούτε «ακρίβεια Μητσοτάκη».

«Τα στοιχεία πιστοποιούν την πανευρωπαϊκή διάσταση της ακρίβειας εκθέτοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον αποδεικνύουν ότι τα μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας αποδίδουν», δήλωσε.

Για το “Καλάθι του Νοικοκυριού” είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποδίδει και δίνει ουσιαστική ανάσα στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Ανέφερε ότι σε ποσοστό 23,5% των προϊόντων η τιμή μειώθηκε και το συνολικό κόστος του καλαθιού είναι μειωμένο, ενώ είναι σημαντικό ότι ενισχύεται με νέα προϊόντα.

Σε ότι έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη θέρμανση είπε ότι ισχύει ήδη η έκπτωση 25 λεπτά το λίτρο στην αντλία, ενώ διευρύνθηκε η βάση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Τόνισε μάλιστα ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι άνω των 500 εκατ. ευρώ και πως περισσότεροι από 940.000 συμπολίτες μας έχουν υποβάλλει αίτηση.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, είπε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να εξασφαλιστεί η αναγκαία ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ιδιωτικότητας και της εθνικής ασφαλείας. Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις και τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα ανέφερε τις αλλαγές που ενσωματώθηκαν μετά τη δημόσια διαβούλευση.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη που παρεμβαίνει δραστικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η κυβέρνηση μας ποτέ δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Με τόλμη δίνει λύσεις. Παράλληλα συνδράμουμε αποφασιστικά την δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αναφορικά με το στόχο της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, η θέση μας είναι γνωστή και γνωστό επίσης είναι πως συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας με το Βρετανικό Μουσείο για την επίτευξη της βέλτιστης δυνατής λύσης στην κατεύθυνση της επανένωσης των Γλυπτών, ο πρωθυπουργός και ο Βασιλιάς Κάρολος συζήτησαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο σκέλος των ερωτήσεων στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς για το δείπνο χθες βράδυ των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να σημειώσει πως η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει κοινωνικές εκδηλώσεις και συναντήσεις, επιβεβαίωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην παρθενική εκδήλωση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» και υπενθύμισε με νόημα πως ο κ. Μητσοτάκης έχει διατελέσει Υπουργός στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Σε ερώτηση, δε, για την φορολογία επί των μερισμάτων των εφοπλιστών, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι βάσει του συνυποσχετικού που έχουν υπογράψει κυβέρνηση και εφοπλιστές, έχει εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη ενίσχυση των δημοσίων πόρων κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, δε, πως έχουν προβλεφθεί κίνητρα για την ενθάρρυνση της ένταξης παραπάνω πλοίων υπό ελληνική σημαία, ενώ, όπως σημείωσε, οι κυβερνητικές πολιτικές θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας.

Στο μέτωπο των κυβερνητικών μέτρων για την ανακούφιση των οδυνηρών συνεπειών από την ενεργειακή κρίση, ο Γιάννης Οικονόμου υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει φορολογία επί των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί συνεπής σε όλα όσα έχει πει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος