Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αρμενίας – Υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Αρμένιο ομόλογό του Αραράτ Μιρζογιάν, (Ararat Mirzoyan). Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε την απόλυτη στήριξη της χώρας μας για δίκαιη επίλυση του ζητήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν οι σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Αρμενίας και οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των δύο υπουργείων για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δυο Υπουργοί υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανοήσεως μεταξύ των δυο Υπουργείων Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο Υπουργών επκεντρώνονται στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στον Καύκασο, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος