Δ. Κουτσούμπας στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ: Ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές – Οι εργαζόμενοι να γράψουν το δικό τους σενάριο

«Η καρδιά του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” χτυπά εδώ στον Πειραιά, όχι τυχαία σε έναν χώρο όπως είναι αυτός του πρώην εργοστασίου των Λιπασμάτων, χώρο που ο λαός της περιοχής διεκδικεί στο σύνολό του, για να καλύψει τις ανάγκες του για αναψυχή, πρόσβαση στη θάλασσα, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της νεολαίας του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής» είπε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η πρόταση διεκδίκησης του ΚΚΕ, που αναδεικνύει και με αφορμή το Φεστιβάλ: Η απαλλοτρίωση και απόδοση συνολικά των 640 στρεμμάτων χωρίς καμία αποζημίωση. Μια πρόταση που είναι σε πλήρη αντίθεση με τους σχεδιασμούς των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, των κυβερνητικών και τοπικών αρχών, που βλέπουν την περιοχή μόνο σαν φιλέτο για κερδοφόρες μπίζνες» πρόσθεσε στην ομιλία στο Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά και των Κλαδικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

Υπογράμμισε ότι «η μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε ΝΑΤΟϊκό λιμάνι δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, ενώ ο μόνος στόχος που υπηρετεί ειναι «αυτός της ολοένα και μεγαλύτερης συμμετοχής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

«Η εμπλοκή στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν θωρακίζει απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι «κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει. Το αντίθετο: πρέπει να προετοιμάζεται. Γιατί είτε η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξελιχθεί σε ένα θερμό επεισόδιο είτε σε πιο σοβαρή κρίση, το σίγουρο είναι ότι πάνω στο ευρωαντλαντικό τραπέζι βρίσκονται οι προσπάθειες ενός συμβιβασμού για τη συνεκμετάλλευση, συνδιαχείρηση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο. Μόνο αρνητικές συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ακόμα και για τμήμα της κυριαρχίας της, θα έχουν όλα αυτά», επεσήμανε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι οι αστικοί σχεδιασμοί για τον Πειραιά δεν υπηρετούν τις εργατικές λαϊκές ανάγκες και αναφέρθηκε, με λεπτομέρειες, στην «σκληρή πραγματικότητα που ζει η εργατική – λαϊκή οικογένεια σε όλες τις περιοχές του Πειραιά».

«Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να έχει ο λαός του Πειραιά. Όλους αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετούν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις και οι τοπικές αρχές, παρά τις μεταξύ τους διαφοροποιήσεις, προωθώντας κατευθύνσεις της ΕΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη, όπως και η περιφερειακή αρχή, κρατώντας γερά τη σκυτάλη που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι τους έχουν το δικό τους μερτικό ευθύνης» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «προϋπόθεση για την ανάπτυξη τους είναι η μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων».

Υπογράμμισε ότι «πρόοδος είναι η συζήτηση, η οργάνωση, η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους», προσθέτοντας ότι «η ελπίδα να μη ζει ο εργάτης σαν σκλάβος, δυναμώνει. Απόδειξη η πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ με 506 εργατικά σωματεία, πιο πολλά από κάθε άλλη φορά, που επί δύο μέρες συζητούσαν πώς θα μπορέσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα να μετρήσει βήματα στην κατεύθυνση της ανασύνταξης και αντεπίθεσής του».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «όλα τα πιθανά σενάρια για το σχηματισμό της επόμενης αστικής κυβέρνησης είναι από χέρι αντιλαϊκά γιατί γράφονται από τα επιτελεία του αστικού πολιτικού συστήματος και εκφράζουν τις επιδιώξεις του κεφαλαίου να εξασφαλιστεί μια κυβέρνηση συνεννόησης γιατί το σύστημα έχει μεγάλες δυσκολίες. Και οι δυσκολίες του συστήματος αφορούν και τις επιπτώσεις της συμμετοχής στον πόλεμο της Ουκρανίας και τις εξελίξεις στην ελληνοτουρκική κρίση που κλιμακώνεται, αλλά και τη νέα οικονομική κρίση που είναι προ των πυλών στην ΕΕ με σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία».

«Για αυτά λοιπόν τα “δύσκολα”, τα αστικά επιτελεία βλέπουν ότι δεν φτάνει ένα χρειάζεται και δεύτερο τουλάχιστον, αστικό κόμμα να βάλει πλάτη, χρειάζεται μια κυβέρνηση τύπου “εθνικής συνεργασίας, συνεννόησης και ανοχής”. Μπορούν να τη φτιάξουν και θα τη φτιάξουν. Γιατί όλα τα αστικά κόμματα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ, παρά τις διαφορές τους, μια χαρά συνεννοούνται όταν πρόκειται για τους στρατηγικούς στόχους της άρχουσας τάξης που υπηρετούν» πρόσθεσε.

«Μόνο που τώρα οι έκτακτες ανάγκες για το λαό, επιβάλλουν οι εργαζόμενοι να γράψουν το δικό τους σενάριο για τις δικές τους ανάγκες, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Κι αυτό είναι στις εκλογές να βγει δυνατό, όσο πιο δυνατό γίνεται, το ΚΚΕ» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε στην ομιλία του:

«Το ΚΚΕ έχει το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο, θέσεις και προτάσεις για το σήμερα που όμως ταυτόχρονα δείχνουν και που πρέπει να πάει ο αγώνας μας, για να έχουμε όλοι και όλες μια καλύτερη ζωή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος