Γ. Οικονόμου: Απάντηση στην Τουρκία στη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Συνεχίζουμε τα μέτρα στήριξης στο ενεργειακό

Στην ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σαν πυλώνα σταθερότητας, με παράλληλη απάντηση στην επιθετικότητα της Τουρκίας, θα εστιαστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τονίζοντας το ρόλο της Ελλάδας σαν πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, την ίδια ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της. Μιλώντας χθες σε συγκέντρωση ομογενειακών οργανώσεων, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται μπούλινγκ. Επίσης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg δήλωσε πως: «Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ είναι προφανώς απαράδεκτη. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα, και ουσιαστικά δείχνει την Τουρκία ως μια χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε, Δυτική συμμαχία».

Επίσης ο κ.Μητσοτάκης είχε σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες και είχε εγκάρδια συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ως προς τα μέτρα στήριξης, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι θα συνεχιστούν όσο διαρκεί η κρίση και ειδικά σε ηλεκτρικό, φυσικό αέριο και το επίδομα θέρμανσης, με τη διάθεση στον τομέα του ηλεκτρισμού για το μήνα Οκτώβριο 1,1 δισ. ευρώ. Παράλληλα μέσα σε δυόμιση μήνες από την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας εξασφάλισε 2 δισ. ευρώ. Ακολούθως τόνισε πως χωρίς εισοδηματικά κριτήρια όσα νοικοκυριά καταναλώνουν έως 500 κιλοβατώρες (το 90% των νοικοκυριών) θα έχουν απορρόφηση του 90% των αυξήσεων στην τιμή της, ενώ όσα έχουν κατανάλωση έως 1001 κιλοβατώρες θα έχουν απορρόφηση της τάξης του 70% και αν έχουν μείωση της κατανάλωσης έως 15% θα ωφεληθούν με 50 ευρώ σε κάθε μεγαβατώρα. Από 1001 κιλοβατώρες και πάνω που αντιστοιχεί στο 2% των νοικοκυριών, η απορρόφηση είναι 70% και εδώ αν υπάρξει μείωση της τάξης του 15% θα υπάρξει το όφελος των 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι ψηφίστηκε η τροπολογία που από 1-1-2023 καταργεί την εισφορά αλληλεγγύης, ενώ  αναφέρθηκε στο φοιτητικό επίδομα και τη μείωση κατά 20 λεπτά ανά λίτρο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Σχολίασε επίσης την ομιλία του κ. Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, λέγοντας ότι έκανε διασπορά fake news. Για το λόγο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφιερώσει στην ομιλία του περισσότερο χρόνο από αυτό που αρχικά είχε προγραμματίσει.

Στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν σημεία σύγκλισης με τον κ. Βελόπουλο και δήλωσε ότι έχουμε εμπιστοσύνη τους πολίτες και πιστεύουμε ότι θα μας δώσουν τη δυνατότητα να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση όπως από το 2019 μέχρι τώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος