Γ. Οικονόμου: Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε την κοινωνία εξαντλώντας κάθε περιθώριο

Στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, τις εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και τις διεθνείς, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε με το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Εμ. Μακρόν και τόνισε ότι η  νίκη αυτή είναι νίκη για τη Γαλλία, όπου νίκησαν οι αξίες του Διαφωτισμού, νίκη για την Ευρώπη, που έδωσε ηχηρό μήνυμα σε πολιτικές που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή ιδέα και νίκη της δημοκρατίας όπου ο μεσαίος χώρος επικράτησε της ακρότητας.

Τόνισε πως μετά το αποτέλεσμα του κ. Μακρόν, η Ελλάδα θα προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών της με τη Γαλλία.

Σχολιάζοντας τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, ανέφερε ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση και πως η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει τα χρόνια των μνημονίων με επιτυχία και γι αυτό έχει και σημαντικό βάρος ο λόγος της στα θέματα αυτά.

Επανέλαβε ότι η χώρα προετοιμάζει και το δικό της εθνικό σχέδιο.

Ακολούθως ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σκωτία και η συνάντησή με τον Πρίγκιπα Κάρολο, περολαμβάνει στις συζητήσεις, και τη δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House για την μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου. Παράλληλα υπενθύμισε το σχέδιο και τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση και ανάδειξη του πρώην βασιλικού κτήματος.

«Τα έργα είναι σε εξέλιξη με χρονικό ορίζοντα την 31η Δεκεμβρίου 2025», ανέφερε ενώ για το θέμα χρήσεων των κτιρίων είπε ότι λύθηκε με απόλυτη συναίνεση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης.

Επίσης ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις 16/5 στο Λευκό Οίκο, μετά από πρόσκληση του Τζο Μπάιντεν, δείχνει το αυξημένο κύρος και ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή.

Ως προς τον κατώτατο μισθό, δήλωσε ότι από την 1η Μαΐου γίνεται 713 ευρώ και η εξέλιξη αυτή επηρεάζει 650.000 εργαζόμενους που θα προσθέσουν στο ετήσιο εισόδημά τους άλλον ένα μισθό, ενώ το επίδομα ανεργίας αυξάνεται κατά 31 ευρώ.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στην οικονομική δυσπραγία που πλήττει τα χαμηλότερα στρώματα», ανέφερε και σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί και τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων. Πρόσθεσε ότι από τον Ιούνιο θα γίνει νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη βίλα που χτίζει στην Κέα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, δήλωσε οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Στάσση, πριν τη ΔΕΗ του επιτρέπουν τέτοιες δραστηριότητες.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιδότηση καυσίμων που ξεκίνησε σήμερα 26/4 και δήλωσε ότι μέχρι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το ανέφερε, είχαν γίνει 62.500 αιτήσεις. Σχολιάζοντας την έξοδο του Πάσχα, ανέφερε πως ήταν αισιόδοξα μήνυμα για τον τουρισμό.

Στα οικονομικά ζητήματα, σχολίασε ότι η τελευταία πιστοληπτική αναβάθμιση της χώρας, ήταν η 9η τα τελευταία δυόμιση χρόνια και δείχνει επιβράβευση και εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Επίσης είπε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα ανδρών και γυναικών, κάτι που είπε οφείλεται σε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

O κ. Οικονόμου ανέφερε πως: «Ξεκίνησε από την προηγούμενη Τετάρτη και συνεχίζεται, η λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για τη δήλωση των οικονομικών και άλλων στοιχείων των επιχειρήσεων του κλάδου έντυπων περιφερειακών και τοπικών Μέσων Ενημέρωσης με την αντίστοιχη κατηγοριοποίηση και ενιαία κριτήρια. Η εφαρμογή παρέχεται μέσω του Gov.gr και σε αυτή καταχωρούνται οικονομικά και λοιπά στοιχεία των επιχειρήσεων του κλάδου (κύκλος εργασιών, κόστος μισθοδοσίας, κυκλοφορία, εργαζόμενοι, εξοπλισμός κ.λπ.).

Σκοπός είναι αφενός η δημιουργία μιας ενημερωμένης και αυθεντικής εικόνας για τα επικαιροποιημένα μεγέθη του κλάδου και αφετέρου η διευκόλυνση του συνολικού σχεδιασμού της Πολιτείας για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού έντυπου Τύπου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ