Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με την Ολομέλεια της Βουλής μεταδόθηκε η τρίτη ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Απαιτούνται 180 ψήφοι. Στην περίπτωση που δεν θα συγκεντρωθούν τότε η τέταρτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου.
Υποψήφιοι για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας είναι ο Κωνσταντίνος Τασούλας (ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού και της ΝΔ), ο Τάσος Γιαννίτσης (η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής), η Λούκα Κατσέλη (η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και ο Κώστας Κυριακού (η πρόταση της ΝΙΚΗΣ).
Στη δεύτερη ψηφοφορία ο Κωνσταντίνος Τασούλας, έλαβε 160 ψήφους, η Λούκα Κατσέλη 40 ψήφους, ο Τάσος Γιαννίτσης 34 ψήφους και ο Κώστας Κυριακού 14 ψήφους. Κατεγράφησαν, επίσης, 49 «παρών», ενώ τρεις βουλευτές απουσίαζαν.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος