Λήμνος: Η συγκλονιστική ιστορία ενός 62χρονου άστεγου – Ζούσε επί 10 χρόνια σε αυτοκίνητο

Μια συγκινητική ιστορία που δείχνει το μεγαλείο της αγάπης, της ανθρωπιάς και την δύναμη της θέλησης, ανέδειξε ο πρόεδρος του Γηροκομείου Λήμνου “Ο Καλός Σαμαρείτης” κ. Βάιος Καλλιγερής.

Η υπόθεση αφορά έναν άστεγο ο οποίος επί 10 χρόνια χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητό του ως σπίτι του. Το είχε τυλίξει όπως φαίνεται και στη φωτογραφία με πλαστική ταινία για να μην μπαίνει το κρύο.

Σταθμευμένο σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Μύρινας, λίγα βήματα από το Ειρηνοδικείο του νησιού. Καθημερινά δεκάδες άνθρωποι περνούν από μπροστά του.

Αρκετοί είναι εκείνοι κυρίως οι γείτονες αλλά και άλλοι που σκύβουν πάνω από το πρόβλημα του, τού φέρνουν ρούχα, και φαγητό ή ό,τι άλλο χρειάζεται, όπως η θωράκισή του και με τις τρεις δόσεις του εμβολίου που έγινε, με τη βοήθεια του κ. Καλλιγερή.

Από το 2014 παρακολουθώ την υπόθεσή του ανέφερε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του Γηροκομείου, κατέθεσα υπομνήματα σε διάφορες υπηρεσίες αλλά χωρίς αποτέλεσμα, πρόσθεσε.

Πρόκειται για έναν 62χρονο από τη Νιγηρία, πατέρα δύο παιδιών, που ζούσε και εργαζόταν μόνιμα στην Ελλάδα.

Στη Λήμνο βρέθηκε ως πλανόδιος εδώ και αρκετά χρόνια, και μετά την κλοπή των εμπορευμάτων από το αυτοκίνητό του, χωρίς χρήματα το στάθμευσε στον προαναφερόμενο χώρο, το έκανε κατοικία και δεν το μετακίνησε ποτέ.

Μισοκοιμάται όρθιος στα παγκάκια που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους, περιπλανιέται στους δρόμους, πηγαίνει στα καφενεία μέχρι να νυχτώσει, κάνει μπάνιο σε ένα χώρο στο Λιμενικό Ταμείο, ζει χάρη στην έγνοια των γειτόνων του, της εκκλησίας και άλλων φιλάνθρωπων.

Από χθες το βράδυ φιλοξενείται σε ένα δωμάτιο του Γηροκομείου Λήμνου. Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια κοιμήθηκε και πάλι σε κρεβάτι, με τη ζέστη του και το φαγητό του και κυρίως την έγνοια των εργαζομένων του Γηροκομείου.

Πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημά του. Θα βρούμε ένα τρόπο να φτιάξουμε το αυτοκίνητό του, να κοινωνικοποιηθεί και πάλι, να γυρίσει στην οικογένεια του. Ο ίδιος, όπως τόνισε ο κ. Καλλιγερής, νοιώθει ντροπή γιατί ενώ ήρθε στο νησί ως πλανόδιος δεν κατάφερε να μαζέψει χρήματα για να στείλει στην οικογένεια του. Χωρίς χρήματα και απελπισμένος όλα αυτά τα χρόνια βίωσε το σκληρό πρόσωπο της ζωής και της μοναξιάς.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθέας και πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Λήμνου “Ορίζοντες” κ. Παλαιολόγος Κυριαζής, δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι θα προσφέρει ένα μισθό του προκειμένου ο 62χρόνος με τη βοήθεια όλων “να σταθεί και πάλι στα πόδια του”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος