Κυβέρνηση για εξαγγελίες Τσίπρα: Ανερμάτιστη παρουσία και παροχολογίες – Αντιδράσεις κομμάτων

«Όλοι κατανοούν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπόσχεται τα πάντα, χωρίς κόστος, αφού δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει», είπε ο Γ, Οικονόμου

«Το κρεσέντο ακατάσχετης παροχολογίας, που ξεκίνησε χθες, κορυφώθηκε με τη σημερινή τρικυμιώδη παρουσία του κ. Τσίπρα. Στο τέλος του διημέρου κανείς πολίτης δεν πήρε πειστική απάντηση για τα φλέγοντα ζητήματα που τον απασχολούν», δήλωσε ο Υφυπουργοός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από την ΔΕΘ.

«Ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε υποσχέσεις προς όλους, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση. Πολύ περισσότερο όταν τον βαρύνει ένα ιστορικό αποτυχίας τόσο κραυγαλέο, που κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει. Παρότι επιχείρησε να δικαιολογήσει την περιορισμένη απήχηση του λέγοντας ότι δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις, η συνολική ανερμάτιστη παρουσία του αρκεί για να εξηγηθεί το γιατί η κοινωνία δεν τον εμπιστεύεται», είπε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε αναφέροντας:

«Τελικά, το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το αν προσωπικά αντιλαμβάνεται τις δραματικές επιπτώσεις των όσων υπόσχεται χωρίς μέτρο και σύνεση. Όλοι πάντως κατανοούν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπόσχεται τα πάντα, χωρίς κόστος, αφού δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει. Η διεθνής πραγματικότητα και το μέγεθος των προκλήσεων επιβάλλουν σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Όχι αερολογίες και μυθεύματα, όχι πειραματισμούς, όχι ανευθυνότητα.

ΜέΡΑ25: Ποτέ ξανά Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

Οι προοδευτικοί πολίτες διψούν για την ελπίδα της ανατροπής της Δεξιάς και της «Μητσοτάκης ΑΕ». Προσβλέπουν στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ελπίζοντας στη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου ανατροπής της ολιγαρχίας. Το ΜέΡΑ25 ήδη, με την ομιλία του Γραμματέα του στην ΔΕΘ, ανταποκρίθηκε, θέτοντας το πλαίσιο για να γεννηθεί, να δυναμώσει, και να κερδίσει στις εκλογές, ένα τέτοιο προοδευτικό μέτωπο: Προτείναμε μια διαδικασία διαλόγου ΠΡΙΝ τις εκλογές που μπορεί να σφυρηλατήσει ταυτόχρονα τόσο το προοδευτικό μέτωπο όσο και ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα.

Σήμερα, από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόταση του ΜέΡΑ25. Αντί για προεκλογική σύγκλιση, μέσω σοβαρού διαλόγου, ο κ. Τσίπρας αντιπρότεινε προγραμματική σύγκλιση μετά την Κυριακή των εκλογών, δηλαδή εντός των μόλις τριών ημερών που προβλέπει το Σύνταγμα. Μάλιστα, υποστήριξε πως το ποιες «προοδευτικές» πολιτικές θα συμπεριληφθούν σε αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα, θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του κάθε συμμετέχοντος κόμματος – λες και οι πολιτικές (π.χ. για τον ΦΠΑ, για τους πλειστηριασμούς, για τη ΔΕΗ, για τις εξορύξεις και τους αγωγούς, για τον φράχτη του Έβρου και τα pushbacks) είναι κυβερνητικές καρέκλες που μοιράζονται ανάλογα με την δύναμη των κομμάτων!

Είναι ξεκάθαρο ότι προοδευτικό μέτωπο δεν μπορεί να δημιουργηθεί όπως προτείνει ο κ. Τσίπρας – μετεκλογικά. Χωρίς προοδευτικό μέτωπο να στηρίζει μιας κυβέρνηση που θα τα βάλει με το θεριό της ολιγαρχίας, το κυβερνητικό πρόγραμμα δεν αξίζει το χαρτί στο οποίο γράφτηκε – ακόμα κι αν, ως εκ θαύματος, εκπονηθεί μεταξύ της Κυριακής των εκλογών και της ακόλουθης Τετάρτης. Εκτός, βέβαια, κι αν ο σκοπός δεν είναι μια κυβέρνηση που τα βάζει με το θεριό της ολιγαρχίας αλλά μια κυβέρνηση που υφαρπάζει την ψήφο των πολιτών υποσχόμενη ρήξη με την διεθνή ολιγαρχία, που δεν είχε ποτέ σκοπό να κάνει.

Το ΜέΡΑ25 δεν στέκεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανέπτυξε σήμερα ο κ. Τσίπρας. Σήμερα στεκόμαστε στην απόφαση του κ. Τσίπρα να απορρίψει την βασική προϋπόθεση μιας προοδευτικής ανατροπής: την προεκλογική συγκρότηση μετώπου ανατροπής.

Το ΜέΡΑ25 επιμένει: Όποιες και όποιοι θέλουμε να σπάσει η απολυταρχία των ολιγαρχών (ηλεκτρικού ρεύματος, σουπερμάρκετ, τραπεζών, αρπακτικών ταμείων, μεγαλο-εργολάβων κλπ) επί των μισθωτών και των μικρομεσαίων απαιτούμε την προεκλογική τοποθέτηση και συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση-φωτιά: Πως θα αντιδράσει μια λαϊκή, προοδευτική κυβέρνηση όταν απειληθεί πως, αν δεν πάψει να τα βάζει με τους ολιγάρχες, η ΕΚΤ θα εκτινάξει τα spreads και θα μας οδηγήσει σε ασφυξία;

Χωρίς απάντηση στο ερώτημα αυτό, και χωρίς ένα δυνατό προοδευτικό μέτωπο να το στηρίζει, το κάθε «προοδευτικό» κυβερνητικό πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να μείνει στην Ιστορία ως ένα Νέο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης – μια έκθεση ιδεών, η υλοποίηση των οποίων απαιτεί την ρήξη, την οποία οι συγγραφείς του δεν είχαν ποτέ σκοπό να κάνουν.

Ελληνική Λύση

«Οφείλουμε» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριο Αλέξη Τσίπρα μία φιλική συμβουλή: Καλό θα είναι να σκέφτεται πριν μιλήσει και να μιλά για τον εαυτό του και όχι εξ ονόματος άλλων.

Ο κύριος Τσίπρας όταν ισχυρίζεται ότι «δεν γνωρίζει με ποιον θα μπορούσε να συνεργαστεί ο κύριος Μητσοτάκης», προφανώς λησμονεί ότι η Ν.Δ. ήδη συνεργάζεται με τον ΣυΡιζΑ σε όλα τα επίπεδα. Κοινοβουλευτικά, ψηφίζοντας την πλειοψηφία των νομοσχεδίων.

Ιδεολογικά, με πλήρη ταύτιση στα καταστροφικά για το έθνος και κοινωνία «ιδεολογήματα»: Από την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, την προσφυγή στη Χάγη για το Αιγαίο, τον αντινατιβισμό και την «αντικατάσταση» πληθυσμού, την πράσινη ανάπτυξη, την άρνηση στις εξορύξεις, την απολιγνιτοποίηση, το χρηματιστήριο ενέργειας, τα καταστροφικά λοκντάουν, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τα μνημόνια, την υπερφορολόγηση, την παρασιτική οικονομία, τον «κρατικοδίαιτο καπιταλισμό», εώς την καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής.

Η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει για να επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η καταστροφή, αλλά θα κυβερνήσει για να εμποδίσει την εθνική και κοινωνική εξαθλίωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ