Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών

«Όσο σημαντικές και αν είναι οι εθνικές πολιτικές, νομίζω ότι υπάρχει αναγνώριση από το αναπηρικό κίνημα ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία με επιμέρους δράσεις και με έναν συντονισμό πολλών υπουργείων, άλλο τόσο σημαντική είναι και η κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αυτοργάνωσης των ανθρώπων που μπορούν να ασκήσουν επιρροή σε τοπικό επίπεδο ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση με πολίτες στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ίσες ευκαιρίες στην Εργασία».

Σημείωσε ότι στον τομέα της αποκατάστασης πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη και πρόσθεσε «έχουμε εθνικές επιτυχίες στον παραολυμπιακό τομέα και τις οποίες πρέπει να αναγνωρίσουμε καθώς είναι αποτέλεσμα της ατομικής προσπάθειας του καθενός και νομίζω θα είναι κατάκτηση για το παραολυμπιακό κίνημα η δημιουργία του παραολυμπιακού κέντρου στην Ραφήνα».

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών

Επιπλέον ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θεσμό του προσωπικού βοηθού, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι μια από τις μεγάλες τομές που υιοθετήθηκαν και είναι εξίσου σημαντικός για το άτομο όσο και για την οικογένεια του.

Επίσης ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει εθνική στρατηγική για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ και σημείωσε ότι έχουν υλοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να μπορεί αυτή η στρατηγική να υλοποιείται στην πράξη να μην είναι μόνο ένα κείμενο αρχών και θέσεων. Σημείωσε ότι του είχε φανεί αδιανόητο το γεγονός ότι ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορούσε να δώσει αίμα και αναφέρθηκε στην σημασία της διαφορετικότητας στην παραγωγικότητα. Είναι κάτι που διαπιστώσαμε στην πράξη είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ομάδες που μπορούν να δουλεύουν με διαφορετικά ερεθίσματα βελτιώνουν σημαντικά την παραγωγικότητά τους.

Έχουμε εθνική στρατηγική για την ένταξη των Ρομά στην κοινωνική και οικονομική ζωή είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή τους στην επιδοματική πολιτική είναι ότι τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών

Τέλος αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικογένειας, όπως  «2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί», οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ο θεσμός των «νταντάδων της γειτονιάς» και το ολοήμερο σχολείο.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών καθώς είναι θέματα που βρίσκονται στον πυρήνα μιας δίκαιης κοινωνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος