Κυρ. Μητσοτάκης: Η τεχνολογία μετατρέπεται σε μοχλό άμβλυνσης ανισοτήτων

Η τεχνολογία μετατρέπεται σε σημαντικό μοχλό άμβλυνσης των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που προκαλεί η πανδημία και οδηγεί σε μία δημοκρατική και συνεκτική κοινωνία, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στο Digital Economy Forum 2020 του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε εκατοντάδες υπηρεσίες του Δημοσίου, ηλεκτρονικά έγγραφα και πιστοποιητικά.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, το gov.gr συγκεντρώνει ήδη 724 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, με στόχο να φτάσει πολύ σύντομα τις 1.000.

“Μέχρι τώρα έχει δεχτεί 7 εκατομμύρια επισκέψεις, εξέδωσε 772.000 ψηφιακά έγγραφα, ενώ διεκπεραίωσε 6,6 εκατομμύρια άυλες συνταγές και ακόμη 2,3 εκατομμύρια άυλα παραπεμπτικά”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή, οι φορείς του Δημοσίου επικοινωνούν μεταξύ τους για στοιχεία που, πλέον, δεν απαιτούνται από τον πολίτη, ενώ μπορούν να επικοινωνούν μαζί του χωρίς φυσική παρουσία, αλλά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την έναρξη λειτουργίας στους επόμενους μήνες, λοιπόν του ταμείου «Φαιστός», στόχος του οποίου είναι να ενισχύσει επενδύσεις που αξιοποιούν την καινοτομία και την τεχνολογία.

“Πρόκειται για πρωτοβουλίες που συνθέτουν ένα εξαιρετικά γόνιμο περιβάλλον για επενδύσεις υψηλής παραγωγικότητας σε τεχνολογίες αιχμής. Γιατί ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει μεταβληθεί, πλέον, από εκκρεμότητα σε αναγκαιότητα. Με εφαρμογές σε κάθε πλευρά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, όπως και στο μέτωπο της Υγείας”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και έφερε ως παράδειγμα τον καθολικό εμβολιασμό, ο οποίος “αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δημοκρατία μας, την ανάκτηση της ελευθερίας και της ευημερίας και θα απαιτούσε πολύ περισσότερους πόρους, ανθρώπινους και υλικούς, αν δεν διαθέταμε τα ψηφιακά εργαλεία που θα αναλάβουν ρόλο από το κλείσιμο ενός ραντεβού μέχρι την ακριβή καταγραφή των εμβολιασμών και την πιστοποίησή τους”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη δημοπρασία για τα δίκτυα 5ης γενιάς (5G) η οποία ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και κινητοποιεί ήδη σημαντικές επενδύσεις, “που θέτουν τη χώρα μας στην πρωτοπορία της ψηφιακής μετάβασης”.

Ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Digital Economy Forum

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος