Κουρτς: Η ΕΕ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία

Στο θέμα της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία από την ΕΕ, λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, επανήλθε τη Δευτέρα ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η χώρα συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε.

“Είναι επικίνδυνο να δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι σωστό να επιβάλουμε κυρώσεις στη Λευκορωσία, αλλά τι κάνουμε με την Τουρκία;”, διερωτήθηκε ο Κουρτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

“Υπάρχουν δημοσιογράφοι και μέλη της αντιπολίτευσης στη φυλακή εκεί. Και τώρα επίσης παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο εις βάρος της Ελλάδας. Και τι κάνουμε; Κατά τη γνώμη μου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε πάντα την συμπεριφορά του Ερντογάν”, πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

“Θέλουμε να τεθούν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και αν ξεπεραστούν, θέλουμε να υπάρχουν επιπτώσεις, έως κυρώσεις. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και, κατά τη γνώμη μου, η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη”, τόνισε ο αυστριακός καγκελάριος.

Την ίδια ώρα, «Το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν εις βάρος της Τουρκίας», αναμένεται να είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αργότερα μέσα στον μήνα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, καθώς η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητική της συμπεριφορά απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πηγή:ΕΡΤ, DPA, ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος