Κορονοϊός: Μάχη κατά της διασποράς και στα γηροκομεία- 257 οι θάνατοι (video)

‘Αλλοι τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της ασθένειας του κορωνοϊού ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 257. Πρόκειται για μια 92χρονη που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας, ένας 60χρονος ο οποίος έπασχε από υποκείμενο νόσημα και κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο Σωτηρία, και ένας 89χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Για τρεις μέρες αναβλήθηκε η Εξεταστική στο τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, λόγω του κρούσματος που εντοπίστηκε σε φοιτητή. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστεί κανονικά.

Ο φοιτητής  ήταν ασυμπτωματικός και η εξέτασή του για τον ιό έγινε καθώς αποτελούσε επαφή ιχνηλάτησης άλλου ασυμπτωματικού ατόμου.

Την αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης που προτείνουν οι ειδικοί και ο ΕΟΔΥ για τις κλειστές δομές φιλοξενίας των ηλικιωμένων, συστήνει η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία περιοδεύει σε γηροκομεία σε όλη τη χώρα. Όπως τόνισε οι παραβάσεις επισύρουν βαριά πρόστιμα. Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις και ενδεχομένως περαιτέρω μέτρα, ειδικά για τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς χθες επιβεβαιώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι στο Ασβεστοχώρι κι άλλος ένας σην μονάδα που βρίσκεται στον Εύοσμο θεσσαλονίκης.

Λέσβος: Εισήγηση για την αναβολή έναρξης του σχολικού έτους

Εισήγηση για αναστολή της έναρξης λειτουργίας σχολείων και παιδικών Σταθμών μέχρι να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, αλλά και λήψη μέτρων απαγόρευσης κάθε δημόσιας συγκέντρωσης (αθλητικής, πολιτιστικής, κοινωνικής κ.τ.λ.) καθώς και απαγόρευση εξόδου μεταναστών περιλαμβάνει η απόφαση της Επιτροπής Γνωμοδότησης η οποία συνήρθε εκτάκτως και παρέδωσε τις συστάσεις της στις αρμόδιες αρχές.

Εικοσιδύο κρούσματα στην Λέσβο, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Συνολικά, τα ενεργά κρούσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων στο νησί ξεπερνούν τα 80. Δυο κρούσματα εντοπίστηκαν και στη Χίο.

Η Ήπειρος με 77 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας παραμένει η ασφαλέστερη περιφέρεια της χώρας. Ωστόσο,  3 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες,  εκ των οποίων δύο εντοπίστηκαν στη Θεσπρωτία και το άλλο ένα στα Γιάννενα.

Β. Κικίλιας: Βάλε μια μάσκα, σώσε μια ζωή

Την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από όλους επισημαίνει για μια ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας με ανάρτηση του στο Twitter. «Να βάλεις …» αναφέρει συμπληρώνοντας το μήνυμα της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας που αναφέρει: «βάλε μια μάσκα, σώσε μια ζωή».

https://www.instagram.com/p/CEbROyupwgM/

‘Αλλοι έξι θάνατοι και 259 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ.

Αυξάνονται και οι νοσηλείες

Εκεί όπου τον Ιούνιο-Ιούλιο είχαμε ελάχιστες ως και μηδενικές νοσηλείες, τον Αύγουστο αυξήθηκαν τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ η επίκουρος καθηγήτρια πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Παρασκευή Κατσαούνου, προειδοποιώντας ότι “όσο μας μένει χρόνος να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό με την μεγιστοποίηση της σωστής χρήσης μάσκας πριν ληφθούν άλλα μέτρα”.

Μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας RT στο 0,85 που σημαίνει ότι κάθε νέο κρούσμα δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε πάνω από μία επαφή,  ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως τα στοιχεία της έκθεσης είναι μεν θετικά όμως αρκετοί αναμένεται να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες κι εν δυνάμει να αποτελέσουν οι ίδιοι νέες εστίες μετάδοσης.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος