Κορονοϊός: Επιχείρηση συγκάλυψης στη Γουχάν αποκαλύπτει βρετανικό ντοκιμαντέρ

Κινέζοι γιατροί στη Γουχάν παραδέχονται ότι γνώριζαν πόσο θανατηφόρος ήταν ο κορονοϊός αλλά οι αρχές τους ζητούσαν να λένε ψέματα. Το ντοκιμαντέρ «Πανδημία: Ο ιός που συγκλόνισε τον Κόσμο» θα προβληθεί σήμερα το βράδυ από το βρετανικό ITV, παρουσιάζει αυτές τις μαρτυρίες, τις οποίες κατέγραψε κρυφή κάμερα ερασιτέχνη δημοσιογράφου να λένε ότι γνώριζαν πολύ καιρό ότι ο ιός είναι φονικός. Ένας από αυτούς είπε: «Στα τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου συγγενής φίλου μου πέθανε από τον ιό. Πολλοί από εκείνους που ζούσαν μαζί του μολύνθηκαν».

Στις 12 Ιανουαρίου, ο ΠΟΥ ανακοίνωνε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και τόνιζει ότι είχε επαρκείς διαβεβαιώσεις από τις κινεζικές αρχές. «Ξέραμε ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά σε σύσκεψη στο νοσοκομείο μας είπαν να μην πούμε τίποτα», είπε ένας άλλος γιατρός.

Μάλιστα, αυτήν τη χρονική περίοδο κλιμάκιο του ΠΟΥ βρίσκεται στην Γουχάν προκειμένου να ερευνήσει την προέλευση του κορονοϊού. Η Κίνα ενημέρωσε πρώτη φορά τον ΠΟΥ για 27 κρούσματα της ασθένειας στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 χωρίς να έχει κάνει αναφορά σε θανάτους έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2020.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος