Κοντοζαμάνης: Υπό μελέτη η δυνατότητα χημειοθεραπείας και στα Κέντρα Υγείας

Τα ΣΔΙΤ δεν σηματοδοτούν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας αλλά αποτελούν μοντέλα χρηματοδότησης της Υγείας, τόνισε ο υφυπ. Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να ενισχύσει περαιτέρω το ΕΣΥ.

Όσον αφορά στο ζήτημα των καρκινοπαθών σε σχετική ερώτηση του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ο κ. Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στη δημιουργία ενιαίας λίστας αναμονής για ακτινοθεραπείες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέσω του ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζοντας παράλληλα τις καταγγελίες για οικονομική επιβάρυνση των ασθενών αυτών που σε ορισμένες περιπτώσεις όπως κατήγγειλε ο κ. Ξανθός φθάνουν έως και τα 5.000 ευρώ. Ο υφυπουργός Υγείας είπε επίσης ότι το υπουργείο μελετά τη δυνατότητα οι ογκολογικοί ασθενείς να κάνουν χημειοθεραπείες και στα κέντρα υγείας.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ