Κινδύνευσαν άνθρωποι στο Δήμο Χερσονήσου – Οκτώ έχει απεγκλωβίσει ως τώρα η πυροσβεστική

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν από χθες το απόγευμα και κορυφώθηκαν τα ξημερώματα, τη Χερσόνησο, τη Σταλίδα, την Ανάληψη, τις Γούρνες και τις Γούβες στο Ηράκλειο. Χείμαρροι σε Γούρνες και Ανάληψη έχουν υπερχειλίσει και έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα προς τη θάλασσα. Στις Γούρνες η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ απεγκλωβισε δύο μητέρες με τα δυο παιδιά τους, καθώς και έναν ηλικιωμένο με κινητικά προβλήματα. Ένας ακόμα άντρας πρόλαβε και βγήκε από το αυτοκίνητό του ενώ το παράσερνε ο χείμαρρος προς τη θάλασσα. Συνολικά έχουν απεγκλωβιστεί οκτώ άνθρωποι. Η ΕΜΑΚ επιχειρεί στην περιοχή, που έχει μετατραπεί σε τεράστια λίμνη μήκους πολλών χιλιομέτρων, με βάρκες και ερπυστριοφόρο.

Η πυροσβεστική έχει λάβει πάνω από 200 κλήσεις για απάντληση υδάτων από κατοικίες και καταστήματα, ενώ από τα ξημερώματα έδινε την οδηγία στους πολίτες που πλημμύριζαν τα σπίτια τους να ανεβαίνουν σε ταράτσες και ορόφους για να μην κινδυνεύσουν.

Η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων από το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης προς της Γούρνες, στην έξοδο προς την παλιά εθνική οδό, ενώ υπάρχουν εκτεταμένες ρωγμές στην άσφαλτο στον παραλιακό δρόμο της Ανάληψης. Επίσης, υπάρχουν κατολισθήσεις σε όλο το μήκος του δρόμου από το Ηράκλειο προς τη Χερσόνησο. Από την πυροσβεστική συστήνεται να μην προβαίνουν οι πολίτες σε άσκοπες μετακινήσεις.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου είπε ότι “οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και σε μεγάλο μέρος οφείλονται σε αστοχία κατασκευής του τμήματος του ΒΟΑΚ που περνάει πάνω από τη Χερσόνησο, καθώς δεν γίνεται καλή απορροή των υδάτων”.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος