Κατάπαυση πυρός στη βορειοδυτική Συρία ζητά ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

Τον κώδωνα του κινδύνου μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες στην Ιντλίμπ έκρουσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επισημαίνοντας μέσω εκπροσώπου ότι «αν δεν γίνει τίποτε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία, ο κίνδυνος κλιμάκωσης θα συνεχίσει να αυξάνεται από ώρα σε ώρα».

«Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών επαναλαμβάνει την έκκλησή του να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός και δηλώνει πως ανησυχεί ιδιαίτερα όσον αφορά τον μεγεθυνόμενο κίνδυνο για τον άμαχο πληθυσμό εξαιτίας των κλιμακούμενων στρατιωτικών συγκρούσεων» στην επαρχία Ιντλίμπ, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του Στεφάν Ντουζαρίκ. «Εάν δεν αναληφθεί δράση γρήγορα, ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης κλιμάκωσης θα αυξάνεται ώρα με την ώρα», κρίνει ο Γκουτέρες, προστίθεται στο κείμενο.

Η Άγκυρα διεμήνυσε ότι θα «ανταποδώσει» το πλήγμα εναντίον των δυνάμεών της από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή το τουρκικό πυροβολικό και μαχητικά αεροσκάφη F-16 έπλητταν στόχους.

Πηγή: ΕΡΤ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος