Κακκαβιά: Τα νέα μέτρα και η απόγνωση των ταξιδιώτων

Ουρές χιλιομέτρων δημιουργηθηκαν στο τελωνείο της Κακκαβιάς ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων, σήμερα, από Έλληνες και Αλβανούς που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα.

Ο συνωστισμός μπροστά από το τελωνείο έφερε πολλά προβλήματα στους οδηγούς και στις οικογένειες τους με αποκορύφωμα το τραγικό δυστύχημα με το 10χρονο αγόρι. Η ουρά των αυτοκινήτων έφτασε τα 15 χιλιόμετρα. Σε απλή μετάφραση υπήρχαν οικογένειες που περίμεναν ακόμα και 2-3 μέρες στο αμάξι για να περάσουν στον Ελλαδικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, έμεναν ώρες μέσα στην ζέστη και τον καυτό ήλιο, χωρίς να υπάρχουν οι υποδομές για να εξυπηρετηθούν. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι πως μεταφέρθηκαν σε αυτούς τους ανθρώπους 15 τόνοι μπουκάλια νερό.

Την ίδια στιγμή τα νέα μέτρα πιέζουν πολύ όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα από την Αλβανία προς την Ελλάδα.

Για να εισέλθει κάποιος πρέπει να φέρει αρνητικό τεστ στον κορονοϊό, κάτι που έχει εκμεταλλευτεί αλβανικό κύκλωμα το οποίο πουλάει τέτοιες βεβαιώσεις με 100 ευρώ, χωρίς να πραγματοποιηθεί ο μοριακός έλεγχος. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Παναγιώτης Μπάρκας «υπάρχουν Έλληνες ομογενείς οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας, πηγαίνουν και κάνουν αιμοκάθαρση 2-3 φορές την εβδομάδα στα Γιάννενα. Αυτοί θα χρειαστεί να μετακινηθούν από τρεις φορές την εβδομάδα 2-3 άτομα από την ίδια οικογένεια και θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν στην άκρη 600 ευρώ την εβδομάδα για να πετύχουν την νοσηλεία».

Ταυτόχρονα ο αριθμός των εισαγόμενων είναι απο σήμερα μόλις 750 άτομα και το τελωνείο θα λειτουργεί αντί για 24 ώρες την ημέρα, 16 ώρες. Οι άνθρωποι που ζουν στα σύνορα έχουν συνδέσει την ζωή τους με την μετακίνηση ανάμεσα στις χώρες. Μετακινούνται για να αγοράσουν φάρμακα, τρόφιμα και διάφορα άλλα είδη. Ειδικά οι άνθρωποι που έχουν μεγάλες νοσοκομειακές ανάγκες, θα ταλαιπωρηθούν πολύ.

Όλα αυτά δημιουργούν μια εικόνα ανασφάλειας, δυσκολίας και απόγνωσης για τους ανθρώπους και των δύο χώρων.

Πηγή ΕΡΤ, Ανταπόκριση-Αλβανία: Παναγιώτης Μπάρκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος