Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες

Νεφώσεις με τοπικές βροχές Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στα ηπειρωτικά ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Ειδικότερα, η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 11 με 13 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα οι προβλέψεις ανά περιοχή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές και βραδινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη τιμή θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο βόρειοι τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Η ελάχιστη τιμή θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Η ελάχιστη τιμή θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ ενισχυόμενοι πολύ γρήγορα έως 8 και από το απόγευμα πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 και στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη τιμή θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στα νότια λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι πολύ γρήγορα έως 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Η ελάχιστη τιμή θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη τιμή θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη τιμή θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη τιμή θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος