Κ. Παπαδάκης, δικηγόρος: Έγκλημα ισοδύναμο με τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη η συγκάλυψή της (video)

«Η οικογένεια κατέθεσε μια τεχνική έκθεση, μαζί με την προσφυγή, και ζητά να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο», δήλωσε στην ΕΡΤ  ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης, υποστηρίζοντας «έχουν αξιολογηθεί εσφαλμένα τα στοιχεία. Η υπόθεση δεν είναι δυνατόν να κλείσει γιατί θα είναι ένα έγκλημα ισοδύναμο με τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη η συγκάλυψή της».

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για το τι καινούργιο έχει προκύψει, ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης διευκρίνισε ότι και «τα δεκαπέντε χτυπήματα που έχει δεχθεί το θύμα προκύπτουν από την ιατροδικαστική έκθεση. Το βίντεο (σ.σ. δείχνει άλλο σκάφος να προσεγγίζει τη βάρκα με τον πρώην υπουργό) υπάρχει στη δικογραφία αλλά δεν έχει αναλυθεί επαρκώς από τις αρμόδιες προανακριτικές αρχές».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος, «η οικογένεια ζητά να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο για τους εξής λόγους: Από τα δεκαπέντε χτυπήματα τα οποία φέρει, από τα οποία αρκετά είναι στο κεφάλι, τον λαιμό και στον αυχένα θανατηφόρα, η πρόκλησή τους έχει γίνει από διαφορετικά όργανα και με διαφορετικών διαστάσεων χτυπήματα. Δεύτερον, τα χτυπήματα όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση είναι συμβατά με προπέλα σκάφους αλλά αυτό απέχει πολύ από το να ταυτίζεται με την προπέλα του δικού του σκάφους, ιδίως υπό τις συνθήκες που έπεσε στη θάλασσα. Τρίτον, υπάρχει ένα μικρό θλων τέμνο όργανο που περιγράφει η ιατροδικαστής της οικογένειας».

Συνεπώς, όπως τόνισε ο κ. Παπαδάκης, «έχουμε σοβαρές ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας από τα αντικειμενικά ευρήματα στο σώμα του θανόντος».

Τα σημάδια δείχνουν δολοφονία

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η Εισαγγελία δεν αξιολόγησε με τον ίδιο τρόπο τα ιατροδικαστικά ευρήματα ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι «τα σφάλματα είναι ανθρώπινα».

Ο ίδιος επιμένει ότι η υπόθεση δεν πρέπει να πάει στο αρχείο γιατί τα σημάδια δείχνουν δολοφονία και όχι ατύχημα. Το βίντεο, δεύτερον, δείχνει επίσης ένα δεύτερο σκάφος το οποίο προσεγγίζει το σκάφος του θανόντος και το περικυκλώνει και τρίτον, ότι υπάρχουν δύο μάρτυρες που περιγράφουν λογομαχία και ο δεύτερος και χτυπήματα στο θύμα με κοντάρι… Πέρα από αυτό, εκκρεμεί ακόμα το αποτέλεσμα διαφόρων πραγματογνωμοσυνών που είναι αναγκαίες για την κίνηση των σκαφών γύρω από το σκάφος Βαρυράκη».

Και όπως επισήμανε, «όσο καθυστέρησε ο εισαγγελέας  Πρωτοδικών να καλέσει τους ύποπτους σε απολογία, άλλο τόσο με σπουδή και με βιασύνη κλείνει την υπόθεση την στιγμή που την οποία δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από την Google εξαιτίας της εσφαλμένης διατύπωσης τους ερωτήματός τους σχετικά με τον γεωγραφικό εντοπισμό των σκαφών στην περιοχή. Μένει να ταυτοποιηθεί ο ένοχος. Η υπόθεση δεν πρέπει να κλείσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος