Κ. Μητσοτάκης:«Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες»-Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση (video)

Την έντονη ανησυχία του μετά και το περιστατικό στα Ίμια εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του όπου συζητήθηκαν επίσης το Σκοπιανό και η Novartis

Είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, η ένταση στο Αιγαίο με υπαιτιότητα της Τουρκίας εγκυμονεί κινδύνους στην περιοχή, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Άγκυρας που χαρακτηρίζει τα Ίμια τουρκική επικράτεια».

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία “με την πολιτική της τους τελευταίους μήνες επιτρέπει στην Τουρκία να αυξάνει την προκλητικότητά της”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αν «ο πρωθυπουργός είπε στον ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνομιλία τους, ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν είναι και θα είναι ελληνικό έδαφος».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον Πάνο Καμμένο λέγοντας: «Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν υποχωρήσεις. Σοβαρή εθνική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται, δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο. Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα, και κινήσεις αποκλιμάκωσης. Το μήνυμα της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι ελληνικά, τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν αμφισβητούνται».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δέχθηκε την σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών, κεκλεισμένων των θυρών και αναρωτήθηκε αν έχει κάτι να κρύψει.

«Η κυβέρνηση διχάζει στο Σκοπιανό»

“Αυτό που η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να καταλάβει είναι ότι τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση. Η ενότητα όλων των Κομμάτων θα έπρεπε να αποτελεί όπλο για τη χώρα. Αν η Κυβέρνηση είχε επιδιώξει εξ αρχής συνεννόηση, όπως θα έκανε οποιαδήποτε στοιχειωδώς υπεύθυνη ηγεσία, τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη για τα εθνικά μας συμφέροντα”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Σκευωρία η υπόθεση Νovartis»

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «άθλια σκευωρία» της κυβέρνησης που έχει στόχο να πλήξη τους πολιτικούς της αντιπάλους και να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους. «Γιατί εκεί αποσκοπεί η πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής. Η ΝΔ θα την υπερψηφίσει γιατί δεν θέλουμε να αμφιβάλει κανείς ότι θέλουμε να έλθουν όλα στο φως».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “τα χρόνια πριν από την κρίση υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης την οποία περιέκοψε δραστικά η ΝΔ.

Παράλληλα, o πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την θέση του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους προστατευόμενους μάρτυρες, ώστε «να δοθεί η δυνατότητα στους κατηγορούμενους να απαντήσουν».

“Το σκάνδαλο Novartis δεν το χειρίζεται η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, το πήρε από τα χέρια της η κυβέρνηση για να το μετατρέψει σε εργαλείο πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων της, συμπέρανε κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι “οι κατηγορίες δεν στοιχειοθετούνται και γι΄ αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει άρον- άρον να κλείσει η Προανακριτική και να επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη”.

Είπε ακόμη ότι είναι “χαλκευμένα τα κατηγορητήρια για τους 10 πολιτικούς και ότι τίποτε από αυτά που κάνει η κυβέρνηση δεν αποβλέπει στη διαλεύκανση της υπόθεσης”.

Επίθεση και στον Πάνο Καμμένο

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην υπόθεση των βλημάτων και τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν η συμπολίτευση θα ψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπή για την αγοραπωλησία βλημάτων από την Σαουδική Αραβία. «Αν είχε την παραμικρή τσίπα, ο κ. Τσίπρας θα επεδίωκε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με δική του πρωτοβουλία» είπε.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους π. υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών

Συνάντηση, μετά το τέλος της ΚΟ της ΝΔ, είχε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πρώην υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Ντόρα Μπακογιάννη και Νίκο Δένδια. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα της ΠΓΔΜ, ενόψει και του ταξιδιού Μητσοτάκη στο Μόναχο, όπου ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετάσχει στην 54η Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας.

Της συνάντησης των τριών με τον πρόεδρο της ΝΔ προηγήθηκε τετ α τετ συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη με αιχμή τα εθνικά θέματα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος