Ήταν… Παναθηναϊκός στην τέταρτη και νίκησε τον Ιωνικό (video)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ιωνικού Νίκαιας με 92-78 στο ΟΑΚΑ, για την τρίτη αγωνιστική της Basket League.

Σε ένα παιχνίδι που υστερούσε αρκετά από μπασκετικό θέαμα, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται αρκετά στη δημιουργία και να πραγματοποιούν αρκετά αβίαστα λάθη (15 ο Παναθηναϊκός έναντι 19 του Ιωνικού), οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν «σεφτέ» στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να πιάσουν τα στάνταρς από τα “θέλω” του προπονητή, αλλά και του κόσμου.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 19π. (7-13, 53%), ενώ από κοντά ήταν και ο Οκάρο Ουάιτ με 16 (6-11 54%). Για τον φιλοξενούμενο Ιωνικό, ο Τζέρμαν τελείωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους.

To ματς

 

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, τρέχοντας ένα σερί 8-0 στο πρώτο δίλεπτο. Ο Ιωνικός μείωσε με τρίποντο του Τζέρμαν, ωστόσο ο Νέντοβιτς τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, επανέφερε τη διαφορά στους οκτώ (14-6). Μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ μονάχα από ένα τρίποντο του Μέικον και έτσι ο Ιωνικός κατάφερε να μειώσει στους τέσσερις (17-13).

Με τα τρίποντα των Αθηναίου και Γκιουζέλη, ο Ιωνικός ισοφάρισε μετά από δύο λεπτά στη δεύτερη περίοδο. Με συνεχόμενους πόντους του Μαντζούκα, οι πρωταθλητές έφτασαν στο +7, διαφορά που διατηρήθηκε για περίπου έξι λεπτά, πριν ο Ιωνικός μειώσει στο καλάθι από τρίποντο του Τζέρμαν (32-30). Ο Ουάιτ απάντησε από το «φτερό», ενώ ο Μέικον επανέφερε τη διαφορά των επτά πόντων, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 41-35.

Στην επανάληψη ο Παπαπέτρου διαμόρφωσε διψήφια διαφορά για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο με τους Κολοβέρο και Χουγκάζ από την κορυφή, ο Ιωνικός μείωσε στους πέντε, στα  μισά του τρίτου δεκαλέπτου (48-43). Δύο λεπτά αργότερα, ο Γόντικας «ροκάνισε» ακόμη περισσότερο τη διαφορά, μένοντας στους τέσσερις μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (63-59).

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» με ένα μικρό ατομικό σερί, έστειλε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της, στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου (70-59). Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Ιωνικός ξέμεινε από δυνάμεις και όλα έγιναν πιο εύκολα για τους «πράσινους». Ο Κασελάκης με γκολ-φάουλ έφερε τον Παναθηναϊκό στο +14 τρία λεπτά πριν το τέλος, που ήταν και η τελική διαφορά του ματς, ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Δημήτρης Πρίφτης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον 15χρονο Νεοκλής Αβδάλας.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 41-35, 63-59, 92-78

Διαιτητές: Κάρδαρης-Μαγκλογιάννης-Χριστινάκης

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι 3, Παπαπέτρου 19, Γουάιτ 16, Φλόιντ 13, Νέντοβιτς 16, Μέικον 9, Παπαγιάννης, Καββαδάς, Κασελάκης 6, Αβδάλας, Μαντζούκας 8, Σαντ-Ρος 2

Ιωνικός (Θανάσης Γιαπλές): Άρτις, Κολοβέρος 13, Τζέρμαν 25, Γόντικας 7, Χουγκάζ 7, Μουστάφα, Χατζηκυριάκος 3, Αρσενόπουλος 5, Όουεν, Μούρτος 6, Αθηναίου 7, Γκιουζέλης 5

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ