Ιταλία: Υπερψηφίστηκε η νέα Κυβέρνηση του Mario Draghi – Aναφορές στην ελληνική κρίση

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ – Κρίστιαν Μαυρής

Με ευρεία πλειοψηφία, μετά την Γερουσία και την Κάτω Βουλή, ο Mario Draghi ξεκινά επίσημα την διακυβέρνηση της χώρας ως νέος Πρωθυπουργός. 

Με 535 ψήφους υπέρ και 56 κατά, ο Draghi πήρε με άνεση την ψήφο εμπιστοσύνης. Ποσοστά ρεκόρ, τα οποία είναι δεύτερα μόνο στην τεχνοκρατική Κυβέρνηση Monti πριν από 9 περίπου χρόνια.

Στο Κοινοβούλιο ο Draghi μίλησε κυρίως για την μάχη κατά της Μαφίας και για μια πιο λογική διάρκεια των δικών στα θέματα δικαιοσύνης. Θέματα μέγιστης σημασίας τα οποία σχετίζονται άμεσα με την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών αλλά και των ίδιων των πολιτών με το Κράτος.

ΠΙΘΑΝΗ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ

Ο Draghi έχει τώρα επίσημα το ‘ελεύθερο’ για να κυβερνήσει με άνεση και ευρεία πολιτική στήριξη. Παρόλα αυτά, ένα από τα κυβερνητικά κόμματα – το Κίνημα 5 Αστέρων – φαίνεται να οδηγείται σε διάσπαση. Το Κίνημα είδε ‘φίλια πυρά’ 16 ψήφων κατά της νέας Κυβέρνησης, 12 απόντες και 4 λευκά, ένα ξεκάθαρο μήνυμα εσωτερικής αντιπαράθεσης εντός του κόμματος παρόλες τις εκκλήσεις για ενωτικό κλίμα από τα περισσότερα στελέχη του.

Οι βουλευτές που καταψήφισαν την χθεσινή ψηφοφορία θα διαγραφούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση με πιθανό ενδεχόμενο οι ίδιοι να σχηματίσουν ανεξάρτητη ομάδα που θα αποτελέσει μέρος της αντιπολίτευσης.

 ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Αυτή η εξέλιξη προηγήθηκε της καταψήφισης από τον Γερουσιαστή του Κινήματος 5 Αστέρων Elio Lannutti, ο οποίος και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Draghi επί θητείας του στην ΕΚΤ.

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε (μεταφέρω χαρακτηριστικά) στην ‘Ελληνική τραγωδία’, στα ‘εγκλήματα της Τρόικας εις βάρους του Ελληνικού λαού’ και στο ‘ποταπό επιβεβλημένο κλείσιμο των Ελληνικών ATM (δηλαδή η επιβολή των capital controls) αφού πρώτα σώθηκαν οι γαλλο-γερμανικές τράπεζες’.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος