Ιταλία: Κατολίσθηση στην Costiera Amalfitana – Διεκόπη η οδική κυκλοφορία

Αναστάτωση επικρατεί σήμερα από το πρωί στο Rione San Biagio του Amalfi όταν πραγματοποιήθηκε κατολίσθηση στο ύψος της γαλαρίας του οικισμού. Το ατύχημα φαίνεται να οφείλεται στην κατάρρευση ενός τσιμεντότοιχου, στον οποίο είχαν γίνει έργα συντήρησης μόλις πέρσι.

Αποτέλεσμα της κατολίσθησης ήταν να βυθιστεί κάτω από λάσπη και πέτρες ο κύριος αυτοκινητόδρομος Ss 163 της Costiera Amalfitana, που αποτελεί και την κύρια αρτηρία σύνδεσης με τα γραφικά χωριά του πασίγνωστου θέρετρου, αλλά και το πάρκινγκ ενός εστιατορίου. Οι πρώτες μελέτες δείχνουν πως η μετακίνηση του εδάφους ήταν αποτέλεσμα των βροχών που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες και προκάλεσαν ζημιές στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πυροσβέστες εργάζονται πυρετωδώς για να βεβαιωθούν αν υπάρχουν θύματα ή εγκλωβισμένοι, κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υφίσταται, ενώ εκφράζονται φόβοι και για τα σπίτια που βρίσκονται πάνω από το σημείο της κατολίσθησης. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην περιοχή, η οποία μέχρι στιγμής μέσω θαλάσσης με βάρκες.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ – Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος