ΗΠΑ: Με μηνύσεις απειλεί ο Μπάιντεν τις υπηρεσίες που δεν αναγνωρίζουν τη νίκη του – Έρευνα για νοθεία ζητά η πλευρά Τραμπ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, την ώρα που και τα δύο “στρατόπεδα” προχωρούν σε νομικές ενέργειες για τα εκλογικά αποτελέσματα. Η ομάδα Μπάιντεν απειλεί με μηνύσεις τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που δεν αναγνωρίζουν τη νίκη του, ενώ η πλευρά Τραμπ ζητά έρευνα για πιθανές εκλογικές ατασθαλίες. To επιτελείο του Ρεπουμπλικανού προέδρου κατέθεσε αγωγή κατά του συστήματος επιστολικής ψήφου στην Πενσιλβάνια.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, υποσχόμενος μια «ομαλή μετάβαση» εξουσίας προς μια «δεύτερη» θητεία της κυβέρνησης Τραμπ.

«Θα καταμετρήσουμε όλες τις ψήφους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επίγνωση ότι είναι μια «νομική διαδικασία» που «απαιτεί χρόνο».

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου διαβίβασε επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο ότι ενέκρινε την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών F-35 και οπλισμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνολικής αξίας άνω των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η επίσημη ειδοποίηση ακολουθεί την ιστορική συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ, την οποία σύναψαν οι δύο χώρες τον Σεπτέμβριο με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ.

“Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της αναγνώρισης της εμβάθυνσης των σχέσεών μας και της ανάγκης των ΗΑΕ για προηγμένες αμυντικές δυνατότητες για να αποτρέψουν και να αμυνθούν ενάντια σε αυξημένες απειλές από το Ιράν”, ανέφερε ο Πομπέο σε ανακοίνωσή του.

Το πακέτο των 23,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει έως και 50 αεροσκάφη F-35 Lighting II, έως και 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9B και ένα πακέτο πυρομαχικών αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την Τετάρτη, Ημέρα των Βετεράνων, ο Τραμπ θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την κήρυξη νίκης του αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές, καθώς θα επισκεφθεί μαζί με την Πρώτη Κυρία το Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος