ΗΠΑ: Καταγγελία κατά AstraZeneca ότι ενδέχεται να χρησιμοποίησε “παρωχημένα” στοιχεία

Λίγες ώρες αφότου η AstraZeneca ανακοίνωσε πως το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό κατά 79 % στις αμερικανικές κλινικές δοκιμές, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών αμφισβητεί τα αποτελέσματα γιατί, όπως ανακοίνωσε, η εταιρeία ίσως βασίστηκε σε ξεπερασμένες πληροφορίες. Την καλεί να επανεξετάσουν από κοινού τα ευρήματα, ενώ παράλληλα οι αμερικανικές αρχές θα κάνουν τη δική τους αξιολόγηση. Και όλα αυτά, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί ανοιχτό το μέτωπο κατά της φαρμακοβιομηχανίας.

“Είναι ντροπή. Αποτελεί μεγάλη ζημιά για την υπόληψη της εταιρείας αλλά επίσης αποτελεί ζήτημα την ώρα που πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν καθώς τα εμβόλια δεν έρχονται εδώ στην ώρα τους”, τόνισε η εκπρόσωπος της AstraZeneca, Σάντρα Γκαλίνα.

H Επιτροπή Ελέγχου Ασφάλειας Δεδομένων (DSMB), ανεξάρτητη επιτροπή που επιβλέπει τις κλινικές δοκιμές, εξέφρασε “την ανησυχία της για το αν οδήγησε σε “μη ολοκληρωμένη εκτίμηση της αποτελεσματικότητας” του εμβολίου, το γεγονός ότι η AstraZeneca βασίστηκε σε παρωχημένη πληροφορία στις δοκιμές, ανέφερε το NIAID.

“Καλούμε την εταιρεία να συνεργαστεί με την DSMB για να ελέγξει τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα (του εμβολίου) και να διασφαλίσει ότι τα πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα και ακριβή στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό”, πρόσθεσε η NIAID, ενώ επισήμανε ότι η DSMB ενημέρωσε την AstraZeneca για τις ανησυχίες της.

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 αποδείχθηκε κατά 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσησης σε ευρείας κλίμακας έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή, το Περού και τις ΗΠΑ. Επίσης αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 100% στην πρόληψη των σοβαρών μορφών της covid-19 και της νοσηλείας, ενώ δεν προκαλεί αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος