ΗΠΑ: Χάος στα αεροδρόμια λόγω παράλυσης του NOTAM – Ο Λ. Οίκος απέρριψε το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης

Array

Τεχνική παράλυση στους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA) των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ήδη ως αποτέλεσμα να καθυστερούν περισσότερες από 2,512 πτήσεις και 254 να έχουν ακυρωθεί μέχρι τις 15.00 ώρα Ελλάδας. Σε ανακοίνωση της FAA αναφέρεται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα NOTAM (Ειδοποίηση για τις Αποστολές Αεροπορίας) έχει καταρρεύσει. Η FAA έδωσε εντολή στις αεροπορικές εταιρίες να αναστείλουν όλες τις αναχωρήσεις πτήσεων εσωτερικού έως τις 16.00 ώρα Ελλάδας.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση στο σύστημα, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δώσει εντολή για έρευνα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δήλωσε: «Τα αεροσκάφη μπορούν και πάλι να προσγειωθούν με ασφάλεια αλλά όχι να απογειωθούν αυτή τη στιγμή».

«Το σύστημα που ειδοποιεί τους πιλότους για κινδύνους και αλλαγές αεροδρομίων, σταμάτησε να επεξεργάζεται επικαιροποιημένες πληροφορίες. Επηρεάζονται οι επιχειρήσεις σε όλο το Εθνικό Σύστημα Εναέριου Χώρου (Notice to Air Missions System). Πραγματοποιούμε ελέγχους και θα παρέχουμε συχνές ενημερώσεις καθώς σημειώνουμε πρόοδο», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, ενημερώνει για εκτοντάδες «πληγείσες» πτήσεις. Η γερμανική Lufthansa και η Air France ανακοίνωσαν πάντως ότι συνεχίζουν να εκτελούν πτήσεις προς και από τις ΗΠΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος