Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στο νερό γιατί το παιδί ήταν σχεδόν νεκρό – Τι είπε ο πλοίαρχος που έσωσε την 5χρονη (video)

«Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στο νερό γιατί το παιδί ήταν σχεδόν νεκρό» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πλοίαρχος που εντόπισε την 5χρονη σχεδόν ημιθανή να πνίγεται μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Απόστολος Λαζαρίδης, πλοίαρχος του οχηματαγωγού «Άγιος Νεκτάριος» μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τα δραματικά λεπτά από τον εντοπισμό μέχρι τη διάσωση του παιδιού.

«Είδα κάτι δαχτυλάκια έξω από το νερό. Κατευθείαν ενημέρωσα τις Αρχές. Ήμουν έτοιμος να βουτήξω και εγώ στη θάλασσα. Μέσα σε δευτερόλεπτα ήρθε το λιμεναρχείο, έπεσε (στο νερό) ο άνδρας του Λιμενικού και το έβγαλε», δήλωσε για το 5χρονο κοριτσάκι που διέφυγε της προσοχής της μητέρας και έπεσε στο νερό δίχως να ξέρει κολύμπι.

Ο ίδιος έχει σώσει και άλλες φορές εν πλω ανθρώπους που για κάποιο λόγο βρέθηκαν στο νερό. Το θέαμα όμως ενός μικρού παιδιού να βυθίζεται και η αγωνία μέχρι να διασωθεί θα τον στοιχειώνει πάντα.

«Η μητέρα είχε πάθει σοκ. Έτρεξε κοντά μόλις έβγαλαν το παιδάκι» ανέφερε στον Κώστα Στάμου ο κ. Λαζαρίδης ο οποίος χάρη στην παρατηρητικότητά του κατάφερε, με τη συνδρομή του Λιμενικού, να συμβάλλει στη διάσωση του παιδιού που διέφυγε τον κίνδυνο.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου | Από τις ‘Εξι | ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος