Ημέρα της Ευρώπης: Υψώθηκαν στην Ακρόπολη οι σημαίες της Ελλάδας και της ΕΕ (video)

Γιορτάζεται σήμερα η Ημέρα της Ευρώπης που συμπίπτει με τη λήξη του Β’ παγκόσμιου πολέμου. ‘Επαρση της ελληνικής σημαίας, μαζί με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με λιτή τελετή λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Η ημέρα συμπίπτει με την 40η επέτειο από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ημέρα της Ευρώπης: Υψώθηκαν στην Ακρόπολη οι σημαίες της Ελλάδας και της ΕΕ (video)

Το παρών Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ακολούθησε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για τον εορτασμό της Ημέρας Λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η κυρία Σακελλαρόπουλου τόνισε ότι για την πατρίδα μας, “η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος ευημερίας και ασφάλειας, και σημείωσε ότι στις προκλήσεις της εποχής μας, την πανδημία, την οικονομία και την κλιματική αλλαγή, η Ευρώπη οφείλει να απαντήσει με ενότητα και αλληλεγγύη”.

Μήνυμα για την Ημέρα της Ευρώπης ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας πως η πορεία προς μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη θα χρειασθεί καιρό.

“Η Ενωμένη Ευρώπη είναι ένα μοναδικό παράδειγμα εθελούσιας ένωσης κρατών στην παγκόσμια ιστορία”, ανέφερε ο κ. Δένδιας. “Αλλά καθώς δεν έχει περάσει ούτε ένας αιώνας από τότε που ξεκινήσαμε αυτό το τεράστιο ταξίδι, η πορεία προς μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη θα χρειασθεί καιρό”.

“Δεν πρέπει να λείψει η πολιτική βούληση. Τα μεγάλα ιστορικά εγχειρήματα χτίζονται στο βάθος του χρόνου”, κατέληξε.

Η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιλαμβάνει και διάλογο με τους πολίτες, ξεκίνησε το μεσημέρι στο Στρασβούργο και θα συνεχιστεί μέχρι την άνοιξη του 2022.

“Η Ευρώπη ανήκει σε όλους. Αλλά για να είναι πραγματικά έτσι, πρέπει να έχουμε το θάρρος για αλλαγές τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

“27 χώρες, ισάριθμες φωνές με κοινό στόχο: Μαζί πιο δυνατοί”, υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η Διακήρυξη Σουμάν, που παρουσιάστηκε από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν στις 9 Μαΐου 1950, πρότεινε τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, τον πρόγονο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπενθυμίζει η Κομισιόν, επισημαίνοντας τη σημασία της αλληλεγγύης και της ενότητας.

Ας μιλήσουν οι νέοι, προτρέπει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την ελευθερία, την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος