Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού: Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Άννα Μπαλάν (video)

Με την ηθοποιό Άννα Μπαλάν, που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού». Η δημοφιλής καλλιτέχνης, που έχει σχεδόν 80.000 ακολούθους στο TikTok, προσπαθεί, μέσα από τα βίντεο που ανεβάζει, να δίνει απαντήσεις στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Φιλική συνάντηση γνωριμίας με την ηθοποιό, Άννα Μπαλάν είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Άννα Μπαλάν, με 79.000 ακολούθους στην πλατφόρμα TikTok, έχει γεννηθεί με ολική απώλεια όρασης. Μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media και τα βίντεό της προσπαθεί να παρακινήσει την ελληνική κοινωνία να λαμβάνει περισσότερο υπόψη τα άτομα με προβλήματα όρασης.

«Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα φανάρια, όπως αυτά στο Σύνταγμα, με ηχητική αναγγελία του χρόνου, με το πάτημα ενός κουμπιού…Η ψηφιακή προσβασιμότητα, δηλαδή οι σελίδες στο ίντερνετ να είναι φτιαγμένες ώστε η πλοήγηση να είναι αδιάλειπτη, είναι επίσης πολύ σημαντική» σημείωσε η Άννα Μπαλάν.

Η συνάντηση, με όρους TikTok και σε χαλαρό κλίμα, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

«Να δοθεί μεγαλύτερη σημασία για τον κινητικό προσανατολισμό, και για την απόκτηση σκύλου οδηγού που είναι θεμελιώδη βήματα για τη γρήγορη ανεξαρτητοποίηση ατόμων σαν κι εμένα» είπε η Άννα Μπαλάν.

«Έχω εδώ το πόρισμα για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες των ατόμων με οπτική αναπηρία. Την επόμενη εβδομάδα θα σου το στείλω και σε γραφή Μπράιγ και πιστεύω ότι θα απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματα που έθεσες σήμερα» της είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Άννα Μπαλάν έχει δημιουργήσει το podcast «Να δει κανείς ή να μη δει;». «Θα ακούσετε μερικές από τις εμπειρίες, απόψεις και συζητήσεις μου με άλλα άτομα με αναπηρία και ελπίζω να μάθετε κάτι καινούριο και να διαλευκανθούν τυχών απορίες σας», γράφει η ίδια στο Podcast της.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος