Ιατροδικαστική έκθεση: Η σορός που βρέθηκε σε δασική έκταση του Ορλάντο ανήκει στη Μίγια Μαρκάνο

Η 19άχρονη είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από τις 24 Σεπτεμβρίου, όταν και είχε χάσει την πτήση της επιστροφής προς την οικεία της στη Νότια Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο ιατροδικαστής της Κομητείας Όραντζ, δόκτωρ Τζόσουα Στέφανι, γνωστοποίησε πως η σορός που είχε βρεθεί το περασμένο Σάββατο (02/10) στο συγκρότημα διαμερισμάτων Τάιμπερ Σκαν ανήκει στη Μαρκάνο. «Η υπόθεση βρίσκεται, τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπό έρευνα των αρχών· τυχόν περαιτέρω αιτήματα για πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών & της αιτίας θανάτου, θα παραπεμφθούν στο γραφείο του σερίφη της Κομητείας», συμπλήρωσε στην επίσημη τοποθέτησή του.

Η Μαρκάνο εθεάθη για τελευταία φορά στο σύμπλεγμα πολυτελών οικημάτων του Άρντεν, εκεί όπου διέμενε & εργαζόταν, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη· «μέλη του επιτελείου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών βρήκαν το πτώμα περίπου στις 10:45 του Σαββάτου (Σ.τ.Σ. ώρα Ηνωμένων Πολιτειών) σε περιοχή πλησίον της λίμνης, 28 χιλιόμετρα δυτικά του σπιτιού της. Ένα πορτοφόλι με την ταυτότητα του θύματος εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση», επεσήμανε επικεφαλής των ερευνών, Τζων Μίνα.

Τα τηλεφωνικά αρχεία καταδείκνυαν τον Αρμάντο Μανιουέλ Καμπαγιέρο –πρόσωπο ενδιαφέροντος για την υπόθεση και ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 27 Σεπτεμβρίου «προφανώς διαπράττοντας αυτοκτονία» σύμφωνα με το πόρισμα των αρχών– ως στενή επαφή του θύματος κατά τη διάρκεια ενός εικοσαλέπτου μεταξύ 20:00 & 21:00 (Σ.τ.Σ. ώρα Ηνωμένων Πολιτειών) το βράδυ της εξαφάνισης. «Οι ερευνητές έχουν την πεποίθηση ότι ο Καμπαγιέρο ήταν υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα», δήλωσε ο Μίνα.

Ο Καμπαγιέρο –που ζούσε εντός του Τάιμπερ Σκαν και εργαζόταν ως συντηρητής στις βίλες του Άρντεν– απέκτησε πρόσβαση στο διαμέρισμά της δίχως άδεια ενώ είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για διάρρηξη, βάσει των επίσημων ενημερώσεων της αστυνομίας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, είχε καταθέσει πως είχε δει τελευταία τη Μαρκάνο γύρω στις 15:00 της 27ης Σεπτεμβρίου καθώς βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας. Ο 27άχρονος είχε δείξει ρομαντικό ενδιαφέρον για τη νεαρή κοπέλα, ωστόσο εκείνη τον απέρριπτε επανειλημμένα.

Ο ιδιοκτήτης των οικημάτων του Άρντεν υποστήριξε πως πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος του ιστορικού του Καμπαγιέρο πριν από την πρόσληψη και ότι «δε βρέθηκε κανένα αρχείο σχετικά με διάρρηξη ή σεξουαλική κακοποίηση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος