Ιαπωνία: Ισχυρές χιονοπτώσεις απομόνωσαν κοινότητες και προκάλεσαν διακοπές ηλεκτροδότησης στη χώρα

Τον αποκλεισμό κοινοτήτων και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περίπου 10.000 νοικοκυριά έχουν προκαλέσει οι ισχυρές χιονοπτώσεις στην κεντρική Ιαπωνία και στην βόρεια ακτή της χώρας. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν επίσης σε περιοχές που εκτείνονται από το νησί Hokkaido ως τα δυτικά της Ιαπωνίας. Οι αρμόδιοι των μετεωρολογικών υπηρεσιών προειδοποιούν για ολισθηρότητα στους δρόμους, ακόμη και για πτώσεις χιονοστιβάδων. Δεδομένης της κατάστασης, η ιαπωνική κυβέρνηση συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.


Εχθές Τετάρτη, το χιόνι έφτασε τα 126 εκατοστά στην πόλη Nishiwaga, στην ενδοχώρα, ορεινή περιοχή του νομού Iwate. Πρόκειται για χιονόπτωση περίπου τέσσερις φορές ισχυρότερη από αυτήν που σημειώνεται συνήθως τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου. Δυσκολίες σημειώθηκαν και στην κυκλοφορία οχημάτων, σύμφωνα με τους αρμόδιους των αρχών στον γειτονικό νομό Akita. Τμήμα του αυτοκινητόδρομου παρέμεινε κλειστό για περίπου τέσσερις ώρες, έως ότου αποκαταστάθηκε τελικά η κυκλοφορία.

Οι κάτοικοι μιας κοινότητας βόρεια του Τόκιο πέρασαν το πρωινό τους καθαρίζοντας την περιοχή από τις στρώσεις χιονιού. Στην πόλη Minakami το χιόνι έφτασε τα 128 εκατοστά σε μια μέρα.

Σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK, οι έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κυρίως στους νομούς Niigata και Gunma, στους οποίους το χιόνι έφτασε σχεδόν τα δύο μέτρα μέσα σε τρεις ημέρες.

«Το χιόνι έφραξε την πόρτα του σπιτιού μου. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω φτυάρι για να το καθαρίσω», ανέφερε μια 70χρονη γυναίκα.


«Το χιόνι έπεφτε όλη τη νύχτα. Τώρα ξεπέρασε το ένα μέτρο», δήλωσε ένας άντρας 60 χρόνων.

Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι θα υπάρξουν αργότερα περισσότερες χιονοπτώσεις στη χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Yoshihide Suga, ο ίδιος αναμένεται, σήμερα το απόγευμα, να μετάσχει σε έκτακτη συνεδρίαση με τους αξιωματούχους των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών της Ιαπωνίας.


Πηγές: Reuters/ www3.nhk.or.jp/

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος