Η. Τσαγκάρης: Οι ασθενείς από κορονοϊό στις ΜΕΘ είναι δεκαπλάσιοι από πέρυσι – Άγνωστο το πώς θα συνεχίσουμε (video)

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλίων σε ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού εξέφρασε στην ΕΡΤ ο Ηρακλής Τσαγκάρης, Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Πανεπιστημίου Αθηνών, προειδοποιώντας ότι «Αν στο τέλος Αυγούστου ξεκινάμε με τέτοια νούμερα, κανείς δεν ξέρει πώς θα συνεχίσουμε».

«Πολλοί συνάδελφοι περιγράφουν την πανδημία σαν μια σειρά από συνεχόμενα σπριντ. Φαίνεται ότι ένα καινούργιο σπριντ αρχίζει. Έχουμε πάνω από 280 ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Είναι δεκαπλάσιοι από ότι ήταν ένα χρόνο πριν», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» κ. Τσαγκάρης, θέλοντας να περιγράψει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στα τέλη καλοκαιριού. Για να δώσει, μάλιστα, έμφαση στα λεγόμενά του διευκρίνισε ότι στην εντατική του νοσοκομείου όπου εργάζεται το 100% των ασθενών είναι ανεμβολίαστοι, ηλικίας από 42 έως 82 ετών».

Έκκληση για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων

«Το καινούργιο στέλεχος του ιού (σ.σ. μετάλλαξη Δέλτα) αλλάζει τελείως τα δεδομένα τα οποία είχαμε συνηθίσει. Δύο είναι οι σταθερές στις οποίες με επιμονή πρέπει να στηρίξουμε. Το ένα είναι τα μέτρα προστασίας, το άλλο είναι ο καθολικός εμβολιασμός», πρόσθεσε.

Απαντώντας στο κατά πόσο ανησυχεί τους επιστήμονες το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου ο Καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι σαφώς και τους προβληματίζει. «Θα πρέπει κανείς να μην αυτοσχεδιάζει. Υπάρχει μία έκκληση στους γονείς να ακολουθούν τις οδηγίες» Και αυτό γιατί η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία δεν θα πρέπει να συνδυαστεί με αύξηση σε άλλες ηλικίες.

Σχολιάζοντας το θέμα του εμβολιασμού του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού ο κ. Τσαγκάρης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «προφανώς εμείς ως υγειονομικοί θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μειώσουμε την πίεση στους νοσηλευόμενους που έχουμε», ενώ για όλους όσοι μένουν ανεμβολίαστοι είπε «δυστυχώς να μπουν σε αναστολή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος