Η Τουρκία καταψήφισε την έκθεση για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας

Η μόνη χώρα που καταψήφισε την Ετήσια Έκθεση για Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, είναι η Τουρκία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η  Τουρκία είναι η μόνη χώρα που καταψηφίζει την σχετική έκθεση, την οποία υπερψήφισαν 152 χώρες, με την δικαιολογία ότι αναφέρεται στην Σύμβαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας

Η Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε πριν από λίγες ημέρες την ετήσια Απόφαση για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία, όπως κάθε χρόνο συγκηδεμονεύεται από τη χώρα μας.

Την σχετική ψηφοφορία ζήτησε η ίδια η Τουρκία και όπως προέκυψε μόνο αυτή την κατάψηφισε ενώ απείχαν η Κολομβία, η Μαδαγασκάρη, η Νιγηρία και η Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές η στάση αυτή της Τουρκία επιβεβαιώνει την  απομόνωση της όσον αφορά την μη αποδοχή της οικουμενικότητας της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Σύμβαση που η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ αναγνωρίζει αποδεχόμενη  ότι αποτελεί τμήμα όχι μόνο του συμβατικού αλλά και του εθιμικού διεθνούς δικαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος