«Η μπλόφα του Πούτιν πρέπει να τελειώνει» – Τι λέει Έλληνας επιχειρηματίας στην Ουκρανία (video)

Για την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία μίλησε ο Νίκος Φραγκάκης, Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη χώρα κάνοντας λόγο για κινήσεις τακτικής του Ρώσου προέδρου.

«Η μπλόφα του Πούτιν πρέπει να τελειώνει. Όλο το θέμα επικεντρώνεται στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία που πριν από μερικές ημέρες η Ρωσική Δούμα αναγνώρισε τις δύο ψευδοδημοκρατίες και πέρασε στα ψιλά. Αυτό είναι το βασικό θέμα σε ότι αφορά τη σημερινή κατάσταση της Ουκρανίας. Οι Ρώσοι πηγαίνουν να νομιμοποιήσουν τα δύο ψευδοκρατίδια», δήλωσε ο κ. Φραγκάκης.

Να σημειωθεί ότι μόλις χθες η Ρωσική Δούμα ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση των αποσχιστικών, ρωσόφωνων περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία  και καλεί τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν να τις αναγνωρίσει ως «ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη».

Όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας στην ΕΡΤ πριν από χρόνια διέθεσε ρωσικά διαβατήρια στους κατοίκους των περιοχών και κυκλοφόρησε το ρούβλι. «Η γρίβνα εξαφανίστηκε και ενώ όλοι περίμεναν ότι με την Συμφωνία του Μινσκ 2 να εξομαλυνθεί λίγο η κατάσταση. Αντιθέτως το κοινοβούλιο της Ρωσίας πέρασε τη νομιμοποίηση των δύο κρατιδίων. Είναι ο ίδιος δρόμος που ακολούθησε με την Κριμαία».

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κατάσταση οδεύει προς μία ρωσοποίηση των δύο αυτών περιοχών. O ίδιος δεν ανησυχεί για τις εξελίξεις. «Η Ουκρανία δεν είναι ο επιτιθέμενος. Η Ουκρανία είναι αυτή που υπομένει όλη αυτή την κατάσταση και οικονομικά και ψυχολογικά», πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ | Από τις Έξι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος