Η κεντρική Ευρώπη θρηνεί 150 και πλέον νεκρούς – Ασύλληπτες εικόνες καταστροφής

Mε 153 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους  συνεχίζεται ο «κλιματικός εφιάλτης» ,όπως περιγράφουν οι κάτοικοι της κεντρικής Ευρώπης τις πρωτοφανείς πλημμύρες. Η Γερμανία θρηνεί 133 νεκρούς και 27 το Βέλγιο. Η νότια Ολλανδία και η Ελβετία μετρούν επίσης καταστροφές από το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης που φαίνεται πως μετακινείται στην νότια Ιταλία και στα Βαλκάνια.

Από τους 133 θανάτους περίπου 90 άτομα στην περιοχή Ahrweiler νότια της Κολωνίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας. Η τύχη εκατοντάδων ανθρώπων εξακολουθεί να αγνοείται την ώρα που οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί.

Ακόμη ένα φράγμα έσπασε στην πόλη του Wassenberg κοντά στην Κολωνία, με αποτέλεσμα να αρχίσει μέσα στη νύχτα νέα δραματική επιχείρηση εκκένωσης.

Στις πληγείσες περιοχές, πυροσβέστες, τοπικοί αξιωματούχοι και στρατιώτες, έχουν ξεκινήσει το κολοσσιαίο έργο της απομάκρυνσης τόνων από συντρίμμια και λάσπη που φράζουν τους δρόμους.

«Το έργο είναι τεράστιο», παραδέχτηκε ο δήμαρχος του Σολίνγκεν, στα νότια της περιοχής του Ρουρ.

Η πραγματική κλίμακα της καταστροφής γίνεται τώρα ξεκάθαρη, με την αξιολόγηση των κατεστραμμένων κτιρίων, μερικά από τα οποία θα πρέπει να κατεδαφιστούν ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των δικτύων φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεφωνίας.

Τις τελευταίες ημέρες οι πλημμύρες, οι οποίες έχουν πληγεί κυρίως τα κράτη της Ρηνανίας Παλατινάτου και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, από όπου προέρχονται ο Χριστιανοδημοκράτης και ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την καγκελαρία στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Γερμανός Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier και o Χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος και πρωθπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Armin Laschet, μεταβαίνουν στην περιοχή του Erftstadt, ενώ αύριο αναμένεται η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανία «πρέπει να προετοιμαστεί πολύ καλύτερα» στο μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer, προσθέτοντας ότι «αυτός ο ακραίος καιρός είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής».

Η υποψήφια των Πρασίνων Annalena Baerbock διέκοψε τις καλοκαιρινές της διακοπές για να κατευθυνθεί προς την πληγείσα περιοχή, ενώ ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, υποσχέθηκε “μη γραφειοκρατική βοήθεια” στους πληγέντες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος