ertnews.gr

Η Γαλλία κατέκτησε το Nations League 2-1 την Ισπανία (highlights)

10/10 23:40
Η Γαλλία κατέκτησε το Nations League 2-1 την Ισπανία (highlights)

Η Γαλλία ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Nations League στο Μιλάνο καθώς νίκησε την Ισπανία 2-1 με ανατροπή στο σκορ και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. Η Ισπανία άνοιξε το σκορ με τον Ογιαρθάμπαλ στο 64’ και δύο λεπτά αργότερα (66’) η Γαλλία ισοφάρισε με τον Μπενζεμά. Ο Εμπαπέ στο 80ο λεπτό πέτυχε την ολική ανατροπή του σκορ για τους τρικολόρ πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα (2-1).

Η πρώτη καλή στιγμή στον τελικό ήταν για την Γαλλία στο 6ο λεπτό με τον Μπενζεμά  να περνάει τον Ουνάι Σιμόν, γύρισε πλάγια στον Εμπαπέ αλλά ο Λαπόρτ απομάκρυνε.  Έξι λεπτά αργότερα (12’) ο Σαράμπια βρέθηκε στη περιοχή, πλάσαρε αλλά η μπάλα κόντραρε και ο Γιορίς μπλόκαρε.

Με αργό τέμπο κυλούσε το δεύτερο μέρος χωρίς φάσεις, μέχρι το 64’. Η Γαλλία βγήκε στην κόντρα ο Ερναντέζ σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επόμενη φάση, οι «φούριας ρόχας» βρήκαν δίχτυα όταν ο Μπουσκέτς έβγαλε τον Ογιαρθάμπαλ, σε θέση βολής, αυτός απέφυγε τον Κούντε και πλάσαρε για το 1-0.

Η απάντηση των τρικολόρ ήταν άμεση. Δύο λεπτά αργότερα (66’),ο Εμπαπέ βρήκε τον Μπενζεμά και ο φορ της Ρεάλ ισοφάρισε (1-1). Στο 68’ ο Εμπαπέ έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας ψηλά άουτ, αλλά στο 80’ πέτυχε την ολική ανατροπή στο σκορ. Ο Ερναντέζ έβγαλε κάθετη μπαλιά για τον επιθετικό της Παρί που πλάσαρε για το τελικό. Η Ισπανία άγγιξε την ισοφάριση στο 88’ με τον Ογιαρθάμπαλ αλλά ο Γιορίς απέκρουσε. Στο 40 λεπτό των καθυστερήσεων, πάλι ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά στο σουτ του Πίνο κρατώντας τη νίκη για τους τρικολόρ.

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Κίτρινες: Λαπόρτ – Πογκμπά, Κούντε, Εμπαπέ

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Γκαρσία, Αλόνσο, Γκάβι (75’ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (85’ Φορνάλς), Φεράν Τόρες (84’ Μερίνο), Σαράμπια (61’ Πίνο), Ογιαρθάμπαλ.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (43’ λ.τρ. Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79’ Ντουμπουά), Πογκμπά, Τσουαμενί, Τεό Ερναντέζ, Μπενζεμά (90’+2’ Βερετούτ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version