Η ΕΡΤ στη θηριωδία της Μπούκας – «Φτάνει! Δεν θέλουμε να δούμε άλλους νεκρούς!»

«Είναι αδιανόητο να ακούμε περί προβοκάτσιας» είπε η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο Ευτυχία Πενταράκη στην τελευταία της ανταπόκριση, σχολιάζοντας τα λεγόμενα της Μόσχας περί σκηνοθετημένου βίντεο στην Μπούκα.

«Ειδικά εμείς που βρεθήκαμε εκεί [και είδαμε] αυτά τα άψυχα σώματα, που συγγνώμη για την έκφραση, ήταν κουφάρια. Είχαν αρχίσει… ήταν αφύσικα κενά μέσα από τα ρούχα γιατί είχε αρχίσει το σώμα και συρρικνωνόταν όπως συμβαίνει στους νεκρούς. Δεν ήταν άνθρωποι νεκροί δύο και τριών ημερών. Έχουμε τόσες διαφορετικές μαρτυρίες σε τόσα διαφορετικά σημεία της πόλης από ανθρώπους που περιέγραψαν εκτελέσεις από τους Ρώσους».

«Έχουμε δει πολλές φορές τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ νεκρούς και ξέρουμε να αναγνωρίσουμε έναν νεκρό 5 ημερών, ένα νεκρό 2 ημερών, και ένα νεκρό 10 ημερών», πρόσθεσε.

Η Ευτυχία Πενταράκη περιέγραψε επίσης τη στιγμή που διέσχισε τον δρόμο με τα πτώματα.

«Δεν μπορέσαμε να κατέβουμε αυτόν τον δρόμο, ειλικρινά. Σταματήσαμε με τον Άγγελο και τον Χάρη, κοιταζόμασταν και λέμε ‘Φτάνει! Δεν θέλουμε να δούμε άλλους νεκρούς!’. Η κοπέλα από το Ρόιτερς μου λέει ‘δεν το αντέχω αυτό, θέλω να φύγω’, της λέω ΄κι εγώ’. Δεν μπορέσαμε να κατέβουμε αυτόν τον δρόμο που είχε ακόμη 10-11 νεκρούς μέχρι κάτω και φύγαμε. Ντρέπομαι που το λέω γιατί είναι ένα σημείο, μια στιγμή της ιστορίας που πρέπει να καταγραφεί. Πήγαμε την άλλη μέρα και συνεχίσαμε».

Αποστολή: Ευτυχία Πενταράκη
Κάμερα: Χάρης Καλαμπόκης – Άγγελος Μυσιρλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος