Γρεβενά: Άκαρπες οι έρευνες για επιζώντες στα συντρίμμια – Αποκλειστικές εικόνες (video)

Παγωμένη και σοκαρισμένη η κοινωνία στον Πολύμυλο Κοζάνης, στο άκουσμα της είδησης ότι στο εργοστάσιο στην περιοχή των Γρεβενών, όπου σημειώθηκε η έκρηξη νωρίς το πρωί, βρισκόταν μέσα ο 49χρονος συγχωριανός του.

Στον Πολύμυλο Κοζάνης συγγενείς φίλοι και συγχωριανοί αναμένουν με αγωνία μια απάντηση, καθώς μέχρι τώρα, το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι ο 49χρονος ένας εκ των ιδιοκτητών του εργοστασίου εκρηκτικών υλών, καθώς και οι δυο εργαζόμενοι 38 και 34 αντίστοιχα παραμένουν ως αγνοούμενοι σύμφωνα με τις αρχές, αλλά και την ανακοίνωση της εταιρείας ΕΛΤΕΚ, χωρίς να έχουν ακόμα μια επίσημη ανακοίνωση για τους ανθρώπους τους.

Η έκρηξη έγινε στη μονάδα παραγωγής των εκρηκτικών, η οποία ισοπεδώθηκε. Η τραγωδία θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού λίγα λεπτά μετά την ώρα της έκρηξης, θα εισέρχονταν στον χώρο 11 ακόμη άτομα.

Άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που ερεύνησαν τον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου και σε αρκετή απόσταση από το σημείο της έκρηξης εκτός από χαλάσματα, μπετόν και σίδερα δεν εντόπισαν τους τρεις αγνοούμενους που εκείνη την ώρα εργάζονταν στο χώρο παραγωγής του εργοστασίου. Ωστόσο σε ετοιμότητα παραμένει το Νοσοκομείο για τους 3 άντρες που η Π.Υ. δίνει ως αγνοούμενους και οποίοι βρίσκονταν την ώρα της έκρηξης στο τμήμα παραγωγής των εκρηκτικών υλικών του κτιρίου, που ισοπεδώθηκε μετά την έκρηξη. Πρόκειται για έναν άνδρα 49 ετών, από τον Πολύμυλο Κοζάνης, (ένας εκ των ιδιοκτητών του εργοστασίου), έναν άνδρα 34 ετών από τα Γρεβενά και έναν άνδρα 38 ετών από την Δήμητρα Γρεβενών, (εργαζόμενοι της εταιρίας).

Στο σημείο έχουν φθάσει ήδη δύο ομάδες της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα και την Λάρισα προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες και σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής αρχιπύραχο Σωτήριο Κορέλλα που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι έρευνες στο σημείο της έκρηξης από τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ χρειάζεται προηγουμένως να ελεγχθεί ο χώρος για υπολείμματα εκρηκτικής ύλης.

Καλά στην υγεία του είναι ο 25χρονος εργαζόμενος στον τομέα φύλαξης του εργοστασίου της ΕΛΤΕΚ, αλλά είναι σε κατάσταση σοκ, σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Γρεβενών. Θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις.

Γρεβενά: Άκαρπες οι έρευνες για επιζώντες στα συντρίμμια – Αποκλειστικές εικόνες (video)Το κυρίως κτίριο που γινόταν η παραγωγή των εκρηκτικών για λόγους ασφαλείας ήταν σαν “βυθισμένο” στο έδαφος αφού εκτός από την κύρια είσοδο όλες του οι επιφάνειες καλυπτόταν από αναχώματα ύψους πολλών μέτρων. Να αναφέρουμε ότι οι αποθηκευτικοί χώροι του εργοστασίου εκτός από υλικές ζημιές δηλαδή σπασμένα τζάμια κλπ, δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς οι ποσότητες εκρηκτικών ή της αμμωνίας που είναι αποθηκευμένοι δεν δημιουργούν κάποιο κίνδυνο.

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία ΕΛΤΕΚ στην οποία επισημαίνει ότι “σήμερα, στις 08:45 περίπου, συνέβη σοβαρό ατύχημα στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου μας στα Γρεβενά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το εργοστάσιο λειτουργούσε καθόλα νόμιμα, τηρώντας πλήρως όλες τις προβλέψεις ασφαλείας της νομοθεσίας. Η εταιρεία ενεργοποίησε άμεσα σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης του συμβάντος και ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τις αρχές. Αυτή τη στιγμή, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι συνάδελφοι. Στην παρούσα φάση, όλες οι ενέργειες και οι σκέψεις μας είναι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, με τις οποίες η εταιρεία έχει ήδη επικοινωνήσει”.

Επίσης σημειώνεται ότι η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος.

Γρεβενά: Άκαρπες οι έρευνες για επιζώντες στα συντρίμμια – Αποκλειστικές εικόνες (video)

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης, Δέσποινα Αμαραντίδου, Γ. Γεραφέντης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος