Α. Γραβάνης: Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω – Με φοβίζει το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων (video)

«Με φοβίζει το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, όπως για παράδειγμα, το ότι το τελευταίο 24ωρο μπήκαν 10 άτομα στη ΜΕΘ της Σωτηρίας. Όλα ήταν ανεμβολίαστα, κάτω των 47 ετών», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Aχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Κρήτης, «αυτά είναι πολύ κακά σημάδια. Αν συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες εβδομάδες. Το μόνο όπλο που έχουμε αυτή την στιγμή για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω είναι το εμβόλιο. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

Και όπως τόνισε ο κ. Γραβάνης, πρέπει όλοι «νέοι, μεσήλικες και μεγαλύτεροι άνθρωποι να εμβολιαστούμε ώστε το Σεπτέμβριο  – Οκτώβριο, να πετύχουμε το 80% πλήρους εμβολιασμού στην κοινότητα. Τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε στην Ευρώπη έναντι του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά για τη μετάλλαξη Δέλτα και Λάμδα. Κατά 90 -95% τα εμβόλια αποτρέπουν τον πλήρως εμβολιασμένο από το κάνει βαριά νόσο και να μπει στη μονάδα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή φαρμακολογίας, ζητούμενο είναι, σε περίπτωση που νοσήσουμε, να την περάσουμε σαν γριπώδη νόσο ή ασυμπτωματικά. «Τα εμβόλια, αυτά τα υπερόπλα, μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Με προβληματίζει να βλέπω συμπολίτες να διαδηλώνουν εναντίον ενός από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα του ανθρωπίνου πνεύματος τα τελευταία 80 χρόνια. Τα εμβόλια που πήραμε εμείς ως παιδιά δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή τεχνολογία. Αντίθετα, στον κορονοϊό, χρησιμοποιούν ένα μικρό μήνυμα του ιού, απενεργοποιημένο, το οποίο έχει ελάχιστο χρόνο ζωής. Μας ανοσοποιεί και εξαφανίζεται».

Το 35% των βαριά νοσούντων νοσηλεύονται πάλι

Προσπαθώντας να καθησυχάσει όλους όσοι έχουν ακόμα ανησυχίες για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ο κ. Γραβάνης επισήμανε: «Το πρόβλημα δεν είναι ο ιός, αλλά τα long Covid-19 συμπτώματα. Το 35% των βαριά νοσούντων επανακάμπτουν στο νοσοκομείο έξι μήνες μετά. Αυτοί οι συνάνθρωποί μας θα έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας εφ’ όρου ζωής».

Όπως είπε ο κ. Γραβάνης, «χάσαμε δυστυχώς δύο κυρίες στην Ελλάδα από τα εμβόλια. Την ίδια,περίπου, εποχή χάσαμε 13.000 ανθρώπους. Στο μυαλό των συμπολιτών θα πρέπει να υπάρξουν προτεραιότητες. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά» και πρόσθεσε ότι είναι σωστή η απόφαση της Πολιτείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Φαρμακολογίας προειδοποίησε ότι το φθινόπωρο θα κλείνουν καταστήματα σε περιοχές με υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος