Γρ. Λέων για το θάνατο των κοριτσιών: Υπάρχουν πολλά ευρήματα – Βέβαιο ότι έχουμε στέρηση του οξυγόνου στα παιδιά (video)

Λάδι στη «φωτιά» για το τι προκάλεσε το θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα προκάλεσε χθεσινή ανάρτηση του προέδρου της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ο οποίος κάνει λόγο για «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που εντοπίστηκαν στην πρώτη υπόθεση και ενοχοποιητικά στοιχεία στο στόμα στη δεύτερη υπόθεση. «Όντως υπάρχουν πολλά ευρήματα στις δύο πρώτες εκθέσεις που θέτουν ως πιθανό το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου» είπε στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας το αν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε ανθρωποκτονία.

«Με τις δύο πρώτες υποθέσεις δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν στοιχεία που μας καθοδηγούν κάπου, αυτό του ασφυκτικού θανάτου όπου κάποιος αποφράσσει τη μύτη και το στόμα. Είναι ένα ισχυρό σενάριο αυτό του ασφυκτικού θανάτου», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Απαντώντας για τα ιατροδικαστικά ευρήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιος δολοφόνησε την Ίριδα και τη Μαλένα τόνισε ότι «για να φτάσουμε σε αυτό το ενδεχόμενο δεν αρκεί απλώς να έχουμε αυτά τα σημάδια, τα οποία δεν είναι χαρακτηριστικά αλλά συμβατά με ασφυκτικό θάνατο. Θα πρέπει να αποκλείσουμε οτιδήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει αποστέρηση οξυγόνου. Είναι βέβαιο ότι έχουμε ουσιαστικά στέρηση του οξυγόνου σε αυτά τα παιδιά και έτσι κατέληξαν», υποστήριξε ο κ. Λέων.

Τα ευρήματα στην Τζωρτζίνα

Μιλώντας για το τρίτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, ο κ. Λέων, ιατροδικαστής εξήγησε ότι «αυτή την στιγμή η διαδικασία που γίνεται στο τρίτο παιδί (την Τζωρτζίνα) είναι να αποκλειστούν όλα τα ενδεχόμενα ώστε να φτάσουμε σε ασφαλές συμπέρασμα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την επίμαχη ανάρτηση που έκανε χθες, Κυριακή, στην οποία παραθέτει τι αναφέρει η βιβλιογραφία για τον ασφυκτικό θάνατο τόνισε: «Εδώ ευτυχώς υπάρχουν δύο τραύματα, ένα σε κάθε παιδί, σε μύτη και στόμα, που θα αξιολογηθούν.

Σε κομβικό σημείο οι έρευνες

Ο κ. Λέων ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός με τις λέξεις τονίζοντας ότι τόσο αυτός όσο και οι αστυνομικές αρχές αναμένουν την ανακοίνωση των τοξικολογικών εξετάσεων για τα αίτια του θανάτου μετά και την ανίχνευση φαρμακευτικής ουσίας στην μικρή Τζωρτζίνα, που ήταν το τελευταίο από τα παιδιά στην Πάτρα:

«Εδώ θα φανεί το οποιοδήποτε φάρμακο και ουσία καθώς και η ποσότητα στην οποία βρέθηκε στο παιδί όταν ήταν εν ζωή. Αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ, ακόμα και αν ο θάνατος δεν επήλθε επ’ αυτού. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να συνέβαλε στο θάνατο ή ακόμα και μια αρνητική τοξικολογική διαδικασία θα μας επιβεβαιώσει το επικρατέστερο σενάριο που ο συνάδελφος έχει στο μυαλό του», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος