GP Τουρκίας: Ιστορικός 7ος τίτλος για τον Χάμιλτον με επική νίκη στην Κωνσταντινούπολη

“Σας ευχαριστώ πολύ! Αυτό πηγαίνει σε όλα τα παιδιά εκεί έξω που ονειρεύονται το ακατόρθωτο. Μπορείτε να τα καταφέρετε κι εσείς! Πιστεύω σ’εσάς! Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη!”. Με αυτό το μήνυμα που απηύθυνε συγκινημένος στα ονειροπόλα παιδιά όλου του κόσμου, γιόρτασε ο Λιούις Χάμιλτον τον 7ο τίτλο οδηγών, με την κατάκτηση του οποίου ισοφάρισε το ρεκόρ του μεγάλου Μίκαελ Σουμάχερ.

Σε έναν αγώνα που λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών, αισθανόσουν ότι άλλοτε έκλινε υπέρ των οδηγών της Racing Point και άλλοτε υπέρ αυτών της Red Bull, ο Χάμιλτον έδειξε την κλάση του κερδίζοντας από την 6η θέση της εκκίνησης με ένα αυτοκίνητο που, αντίθετα με ό,τι ίσχυε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δεν ήταν το καλύτερο του ανταγωνισμού.

Αυτό που σφράγισε τη νίκη, ήταν η επιλογή του να κάνει μόνο ένα πιτ στοπ και να πάει μέχρι τον τερματισμό με ένα σετ ενδιάμεσων ελαστικών για το βρεγμένο, το οποίο στο τέλος είχε φθαρεί τόσο πολύ που έμοιαζε με σλικ ελαστικό για το στεγνό.

Ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να αναβάλει τη στέψη του Βρετανού για την επόμενη αναμέτρηση, ήταν ο Βάλτερι Μπότας. Εκεί όμως που ο Φινλανδός της Mercedes έπρεπε να σημειώσει 8 περισσότερους βαθμούς από τον Χάμιλτον, είχε έναν καταστροφικό αγώνα κάνοντας τετ-α-κε 4 φορές και τερματίζοντας τελικά στην 14η θέση.

GP Τουρκίας: Ιστορικός 7ος τίτλος για τον Χάμιλτον με επική νίκη στην ΚωνσταντινούποληΠίσω από τον Χάμιλτον, σε έναν δραματικό τελευταίο γύρο, ο Λεκλέρ προσπέρασε στην στροφή 10 τον Πέρες για τη 2η θέση, για να κάνει λάθος δύο στροφές μετά και να τη χάσει τόσο από τον Πέρες, όσο και από τον Φέτελ, ο οποίος κατέκτησε έτσι το πρώτο βάθρο της χρονιάς.

Ο Λεκλέρ τερμάτισε τελικά στην 4η θέση, μόλις μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον ταχύτατο στους τελευταίους γύρους Κάρλος Σάινθ, ενώ στην 6η και 7η θέση ακολούθησαν οι δύο Red Bull των Μαξ Φερστάπεν και Άλεξ Άλμπον, οι οποίοι είχαν τετ-α-κε ενώ πάλευαν και οι δύο για την 3η θέση.

Όγδοος τερμάτισε ο Λάντο Νόρις μπροστά από τον κάτοχο της pole Λανς Στρολ. Όντας επικεφαλής για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο 22χρονος Καναδός, έπεσε σταδιακά στην 9η θέση καθώς αντιμετώπισε προβλήματα με το δεύτερο σετ ενδιάμεσων ελαστικών που κλήθηκε να φορέσει στον 35ο γύρο.

Επόμενο ραντεβού στις 29 Νοεμβρίου για το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος