GP Ρωσίας: Εύκολη νίκη για τον Μπότας μετά από διπλή ποινή για τον Χάμιλτον

O Βάλτερι Μπότας πέτυχε τη 2η νίκη της σεζόν στο ρωσικό Γκραν Πρι, εκμεταλλευόμενος μια ποινή 10 δευτερολέπτων που δέχθηκε ο Λιούις Χάμιλτον πριν καλά καλά αρχίσει ο αγώνας.

Παρ’ότι ξεκινούσε από την pole position, ο Βρετανός της Mercedes έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς δύο παραβάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών εκκινήσεων βγαίνοντας από τα πιτ, του επέφεραν δύο ξεχωριστές ποινές πέντε δευτερολέπτων η κάθε μία, τις οποίες έπρεπε να εκτελέσει στη φάση της αλλαγής ελαστικών. Χάνοντας πάνω από μισό λεπτό στην όλη διαδικασία, ο Χάμιλτον έπεσε έτσι στην 10η θέση, κατορθώνοντας να αναρριχηθεί τελικά μέχρι την 3η.

Ο Μπότας από την πλευρά του, έχοντας περάσει τον Φερστάπεν στην εκκίνηση, είχε την ευκαιρία να σημειώσει μια εύκολη νίκη, μειώνοντας κατά 11 βαθμούς τη διαφορά που τον χωρίζει στο πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον.

Άνθρωπος του αγώνα, ο Μαξ Φερστάπεν που για άλλη μια φορά μπόρεσε να χωρίσει τις δύο Mercedes στη μέση, τερματίζοντας με τη Red Bull στην 2η θέση.

GP Ρωσίας: Εύκολη νίκη για τον Μπότας μετά από διπλή ποινή για τον ΧάμιλτονΠίσω από τους τρεις πρώτους, ο Σέρχιο Πέρες είχε έναν ήσυχο αγώνα με τη Racing Point τερματίζοντας στη θέση από την οποία ξεκίνησε, την 4η δηλαδή, ακολουθούμενος από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος κράτησε την 5η θέση μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων για τον τρόπο που ξαναμπήκε στην πίστα μετά από έξοδο στον 25ο γύρο.

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Εστεμπάν Οκόν με τη δεύτερη Renault, αντιστεκόμενος με επιτυχία για πολλούς γύρους στις επιθέσεις του γηγενή Ντανιίλ Κβίατ με Alpha Tauri.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Πιέρ Γκασλί με τη δεύτερη Alpha Tauri και Άλεξ Άλμπον με Red Bull.

Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 την Κυριακή 11 Οκτωβρίου για το Γκραν Πρι του Άϊφελ στη Γερμανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος