GP Μπαχρέιν: Ο Γκροζάν επιβιώνει από ανατριχιαστικό ατύχημα – Νικητής του αγώνα ο Χάμιλτον

“Το motorsport είναι ένα συναρπαστικό άθλημα, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνο”. Αυτό αναφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου στην επίσημη ιστοσελίδα της. Και το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει, το είδαμε σήμερα σε ζωντανή μετάδοση στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση, οι 20 οδηγοί παλεύουν για μια καλύτερη θέση στην πολύ φαρδιά πίστα του Σακίρ. Ο Ρομάν Γκροζάν, ο Γάλλος οδηγός της αμερικανικής Haas εκκινεί προτελευταίος και θέλει να κερδίσει έδαφος. Στην έξοδο της 3ης στροφής έχει τρία μονοθέσια μπροστά του, που κινούνται με αργότερο από αυτόν, ρυθμό. Βλέπει ένα κενό στα δεξιά του και βουτάει αμέσως, με σκοπό, προφανώς, να τα προσπεράσει. Δεν έχει δει όμως ότι πίσω και δεξιά του είναι ο Κβίατ με την Alpha Tauri. Τα δύο αυτοκίνητα ακουμπούν μεταξύ τους και η Haas του Γκροζάν πηγαίνει προς τις μπαριέρες, τις οποίες χτυπάει τόσο δυνατά που τις χωρίζει στη μέση. Το μονοθέσιο κόβεται στα δύο και παίρνει αμέσως φωτιά.

Είκοσι οχτώ δευτερόλεπτα μετά, που πρέπει να του φάνηκαν σαν αιώνας, ο Γκροζάν αναδύεται μόνος του μέσα από τις φλόγες και με τη βοήθεια του ιατρικού πληρώματος απομακρύνεται από το σημείο με ασφάλεια. Στη συνέχεια μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, εμφανώς σοκαρισμένος και με ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τους αστραγάλους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας του. Η είδηση όμως είναι ότι χάρη στα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η FIA τα τελευταία χρόνια, ένα από τα οποία είναι η προστατευτική άλως – που στη συγκεκριμένη περίπτωση έσωσε το κεφάλι του Γκροζάν – ένας άνθρωπος μπόρεσε να βγει ζωντανός και όρθιος από ένα τέτοιο ατύχημα.

Μιάμιση ώρα περίπου μετά, και αφού το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του στον πρώτο γύρο της επανεκκίνησης, όταν τούμπαρε ο Λανς Στρολ μετά από επαφή με τον Κβίατ, είχαμε και αγώνα, τον οποίο κέρδισε ο Λιούις Χάμιλτον, όχι όμως με την άνεση που φάνηκε απέξω, καθώς όλοι οι οδηγοί ήταν ψυχολογικά στρεσαρισμένοι από το ατύχημα του Γκροζάν. Δεύτερος τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ακολουθούμενος από τον ομόσταυλό, του Άλεξ Άλμπον, στο δεύτερο πόντιουμ της καριέρας του στη Φόρμουλα 1.

Σε μια τέτοια μέρα, ούτε ο τερματισμός δεν ήταν χωρίς προβλήματα, αφού τα αυτοκίνητα πήραν την καρό σημαία πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αιτία, η Racing Point του Σέρχιο Πέρες, ο κινητήρας της οποίας τυλίχτηκε στις φλόγες δύο γύρους από το τέλος κι ενώ ο Μεξικανός κατείχε πανάξια την 3η θέση.

Η εγκατάλειψη και της δεύτερης Racing Point ανέβασε τους Νόρις και Σάινθ της McLaren στην 4η και 5η θέση και τη βρετανική ομάδα στην 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, δύο αγώνες πριν το τέλος.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, και πάλι στο Μπαχρέιν, για το Γκραν Πρι του Σακίρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος